Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već je postala tradicija

Barcelona ponosna na svoje Hrvate: Ljubav je obostrana!

Službena web stranica Barcelone objavila je priču o Hrvatima u dresu katalonskog kluba…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Ante Tomića i Marija Hezonje u košarkaškoj sekciji, članovi Barcelone postali su nogometaši Ivan Rakitić i Alen Halilović, ponosno ističe Barcelonin portal te podcrtava da je Rakitić najnovije Barcino pojačanje pridošlo iz Seville.

„Tomić, Hezonja i Halilović imali su sličan put u njihovoj domovini. Sva trojica su rođena u predivnom hrvatskom obalnom gradu Dubrovniku i sva trojica većio dio sportske karijere proveli su u glavnom gradu Zagrebu“, piše portal Barcelone navodeći kako su Tomić i Hezonja igrali za KK Zagreb, a Halilović za Dinamo Zagreb.

„Halilovića osobno poznajem“, kaže Hezonja te nastavlja:
„Zapravo poznajem njega i njegova brata preko zajedničkih prijatelja. Vjerujem kako će se dobro uklopiti u novu sredinu, mislim da će Barcini navijači biti iznenađeni njegovom igračkom kvalitetom.“
Tomić priznaje da nije neki veliki ljubitelj nogometa i da nije imao to zadovoljstvo upoznati se s Halilovićem i Rakitićem.

„Nadam se da će obojica ostaviti dubok trag u Barceloni. Znam da je Halilović bosanskih korijena, a Rakitić je rođen u Švicarskoj i tamo je odrastao.“

Hrvatski sportaši u Barceloni već su postali tradicija. Na kraju autor teksta podsjeća da su 90-tih dres Barcelone nosila dvojica hrvatskih nogometaša Robert Prosinečki i Goran Vučević. Dodajemo i rukometaše Davora Dominikovića, Venija Loserta i Igora Vorija, košarkaše Marija Kasuna i Roka Lenija Ukića.

Ovih imena smo se na prvu sjetili, a sigurno ih ima još u manje poznatim sportskim sekcijama. Katalonci iznimno cijene Hrvate, ne mali broj puta smo se uvjerili kako se dive ustrajnosti Hrvata u borbi za samostalnu državu i po tomu su im uzor. S obzirom na broj simpatizera Barcelone u Hrvatskoj i hrvatskih sportaša u raznim sekcijama Barcelone, može se reći kako je ljubav uglavnom obostrana, usprkos tomu što Real Madrid ima podjednak broj pristaša u Lijepoj našoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider