Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epski povratak Seville

VIDEO Čudesni boj za Superkup, Barca uzela prvi trofej sezone!

Dugo će se prepričavati veliki okršaj za europski Superkup koji se odvio u Gruziji.

Barcelona je osvojila europski Superkup pobjedom protiv Seville 5:4 u fantastičnoj utakmici. Barci je ovo peti Superkup čime se izjednačila s Milanom koji također ima pet naslova.

Pogotke su za Barcelonu postigli Lionel Messi (7, 15), Rafinha (44), Luis Suarez (52) i Pedro Rodriguez (115), dok su strijelci za Sevillu bili Ever Banega (3), Jose Antonio Reyes (57), Kevin Gameiro (72pen) i Jevhen Konopljanka (81). Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za Barcelonu, dok Alen Halilović nije bio u sastavu mada je došao Tbilisi s ekipom.

U nevjerojatnoj utamici u Gruziji Barcelona je došla do prvog naslova sezone pobijedivši tek u produžetku pobjednika Europske lige Sevillu, iako su Katalonci u 57. minuti vodili s čak 4:1. Bila je to najatraktivnija utakmica Superkupa u povijesti, s devet zgoditaka i velikim preokretom Seville, a u prvih 15 minuta pala su čak tri pogotka iz slobodnih udaraca, dok je i posljednji gol na utakmici pao nakon slobodnog udarca.

Opuštanje nakon 4:1 umalo odnijelo trofej

Dvoboj je počeo šokantno za Barcelonu jer je Argentinac Ever Banega već u 3. minuti iz slobodnog udaraca iskosa doveo Sevillu u vodstvo, a to je ujedno i najbrži pogodak ikad postignut u Superkupu. No, već u sedmoj minuti na potpuno identičan način, iz slobodnog udarca iskosa, ali lijevom nogom, Lionel Messi je izjednačio. Revija slobodnih udaraca u Tbilisiju nastavila se u 15. minuti kada je na 20 metara od vrata Seville napravljen prekršaj na Rakitiću, a fenomenalni Messi je opet pogodio sami kut. U 44. minuti Barca je povela s 3:1 nakon duge akcije, u kojoj je prvo Suarez izbio sam ispred vratara Beta koji mu brani šut, no Urugvajac opet dolazi do lopte i upošljava Rafinhu koji iz blizine lako pogađa.

Luis Suarez se upisao u strijelce u 52. minuti nakon velike pogreške obrane Seville, koja je poklonila loptu Busquetsa, a ovaj proslijedio samom Suarezu koji s lakoćom zabija za 4:1. Kada se činilo da će Katalonci lako do trofeja, uslijedio je nevjerojatan preokret jer su igrači Barcelone neobjašnjivo stali.

Sreća okrenula leđa Sevilli

U 59. minuti Jose Antonio Reyes smanjuje za Sevillu nakon nabačaja Vitola, a u 72. minuti Kevin Gameiro je iz kaznenog udarca doveo Andalužane na samo pogodak zaostatka. Devet minuta prije kraja Ukrajinac Jevhen Konopljanka zabija na asistenciju još jednog novaka Immobilea za nevjerojatnih 4:4 i produžetke.

U 115. minuti dosuđen je slobodan udarac za Barcu, Mesijev prvi pokušaj je blokiran, no Argentinac upućuje novi udarac kojeg jedva brani vratar Beto, a na odbijenu loptu natrčava Pedro i postiže pogodak za konačnih 5:4. Tri minute kasnije igrač Seville Coke ima veliku priliku za novo izjednačenje, ali je neprecizan, kao i branič Adil Rami u zadnjim sekundama.


All Goals HD | Barcelona 5-4 Sevilla - UEFA... by zidanekrisz

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider