Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
najveći problem momčadi

Barca ide na remont: Šest igrača označenih za odlazak

U jeku borbe za obranu naslova, u Barceloni se već intenzivno razmišlja o sljedećoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostala su još samo tri kola do kraja španjolskog prvenstva, a Barcelona sve drži u svojim rukama. Tri pobjede iz preostala tri susreta protiv Betisa, Espanyola i Granade Kataloncima donose obranu naslova i šesti naslov u posljednjih osam sezona (8. u posljednjih 12).

No, mnogi već gledaju u sljedeću sezonu jer ova momčad ima itekako velikih nedostataka. Osim 'problema' s Neymarom i pričama o mogućem odlasku, Blaugrana u napadu nema onih kojima prijeti odlazak. Ista je situacija u veznom redu.

Ali obrana… Rak rana momčadi Luisa Enriquea mora na kompletni remont. Asturijac sprema 'čistku' koju će preživjeti tek Gerrard Pique i Jérémy Mathieu. Na popisu katalonskog dnevnika Sport nalazi se šest igrača: Douglas, Adriano, Marc Bartra, Aleix Vidal, Thomas Vermaelen i Dani Alves.

Brazilac Douglas najmanje se naigrao. Igrač koji je u skoro dvije godine upisao ukupno 11 nastupa za više nema što tražiti u klubu. Taj desni bočni očito je bio pogreška, ali ne skupa jer je koštao svega 4 milijuna eura kada je stigao iz Sao Paula.

A došao je jer se već dvije sezone priča o odlasku njegovog sunarodnjaka Danija Alvesa. Ipak je ostao i osvojio trostruku krunu pod vodstvom Luisa Enriquea koji ga, za razliku od čelnika kluba, i dalje želi u momčadi. Barca bi ga najradije prodala dok još može zaraditi na uskoro 33-godišnjem braniču. Spominjao se odlazak u PSG, ali sada je navodno u kombinaciji Kina. A svi znamo da Kinezi plaćaju milijune…

I 'univerzalac' Adriano je poput Alvesa stigao iz Seville i već šestu sezonu uglavnom sjedi na klupi. Ove sezone je igrao najmanje i čini se kako je on jedan od sigurnijih dolazaka.

Aleix Vidal je nastavio tradiciju uzimanja bekova Sevilli, ali se očito nije do kraja svidio Luisu Enriqueu. Trebao je biti nasljednik Danija Alvesa, a mogao je zaigrati tek od ove godine kada je Barci istekla suspenzija registracije novih igrača. Čini se kako je takav sud prerano, ali Sport ga je stavio na listu za 'odstrjel'.

Uvjerljivo najveće razočaranje zove se Thomas Vermaelen. Belgijski branič sinonim je za ozljede. Upisao je 20-ak nastupa od kad je stigao i definitivno bi ga se klub htio riješiti kako bi naplatio barem dio od 19 milijuna eura koliko je za njega (pre)plaćeno Arsenalu 2014. godine.

Na žalost onih koji zagovaraju Katalonce u klubu, na popisu za odlazak je i Marc Bartra. Domaći dečko koji je već 14 godina u klubu, a tek mu je 25, nije opravdao velika očekivanja koja su išla toliko daleko da su mu stavljali teret nasljednika legendarnog kapetana Carlesa Puyola. Odlučiti bi mogla njegova ljubav prema Barci i prihvaćanje klupe kao svoje realnosti.

Odlazak Puyola veliki udarac

Da, Puyola više nema, a mnogi će reći da Barci nedostaje upravo takav jedan lider u obrani. Gerard Pique je neupitan iako nikad neće biti vođa zbog svoje prgave naravi. Treba mu partner u obrani koji bi malo oslobio dužnosti Javiera Mascherana, omiljenog člana svlačionice koji i dalje sanja da zaigra u veznom redu i da postigne svoj prvi gol u karijeri u dresu Blaugrane.

Hoće li Barca tražiti desnog bočnog ili samo stopere vidjet ćemo na ljeto. Definitivno se najviše priča o Marquinhosu iz PSG-a koji želi napustiti Pariz pod svaku cijenu, ali i ozlijeđenom ponajboljem mladom braniču svijetu Aymericu Laporteu.

Za obojicu će Barca morati zaviti duboko u novčanik. Za manje od 40 milijuna eura neće ih dobiti i zato se želi napraviti remont kako bi se, između ostalog, i novac. No, ima jedna jeftinija opcija. Riječ je o Ericu Baillyju iz Villarreala.

Dok su ljudi iz kluba pratili razvoj svog bivšeg igrača Denisa Suareza, koji je već 'zakaparen' za povratak na ljeto, primijetili su ovog 22-godišnjaka iz Obale Bjelokosti. Već im je bio blizu dok je igrao za Espanyol, no u Žutoj podmornici se profilirao u odličnog stopera koji izgleda jako, jako perspektivno.

Hoće li spomenuta šestorka u paketu napustiti klub i tko će uspjeti izboriti ostanak, vidjet ćemo u spektakularnom ljetnom prijelaznom roku koji će biti uzbudljiv nastavak Europskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider