Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gospodin Mascherano

Barca napokon slomila Brazilce: 15 milijuna eura za pojačanje u obrani

Mjesecima su trajali pregovori koji su konačno došli svome kraju.

Barcelona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je na korak od realizacije prvog transfera u 2018. godini.

Ne, neće to biti Philippe Coutinho i odšteta od 150 milijuna eura Liverpoolu već je akter Yerry Mina, 23-godišnji kolumbijski stoper koji posljednjih godinu i pol igra za brazilski Palmeiras.

Gianluca Di Marzio, uvaženi talijanski novinar specijaliziran za transfere, javlja kako je napokon postignut dogovor Katalonaca i Brazilaca glede odštete. Ona će iznositi 15 milijuna eura nakon što je prvotnu Barcinu ponudu od devet milijuna eura Palmeiras uspio gotovo udvostručiti.

Mina bi na Camp Nou trebao prijeći odmah, a realizaciju njegova transfera ubrzat će i transfer Javiera Mascherana u kineski Hebei Fortune o čemu sve više špekuliraju mediji bliski Barceloni.

Gospodski potez Javiera Mascherana

Argentinac je pokazao iznimnu gestu naspram kluba u kojem je proveo posljednjih sedam i pol godina te je poručio kako neće žuriti s odlaskom u Kinu dok Barcelona ne pronađe zamjenu za njega, kako se ne bi pojavila kriza u defenzivnom dijelu Barcelonine momčadi.

Ta zamjena je Mina, stasiti (195 centimetara) centralni branič koji je prije Palmeirasa igrao u Kolumbiji u klubu Independiente Santa Fe. U Palmeiras je stigao u proljeće 2016. godine za tri milijuna eura, a sad će klub iz Sao Paula dobiti peterostruko veći iznos od Barcelone.

Trener Ernesto Valverde inzistirao je na njegovu dovođenju jer ga vidio kao dugoročno rješenje za srce obrane. Mina ima devet nastupa za reprezentaciju Kolumbije, a postigao je i čak tri pogotka. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imat će u reprezentaciji jednu od glavnih uloga, a kako će se snaći na Camp Nouu, ostaje da vidimo.

Yerry Mina (Foto: AFP) Yerry Mina (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider