Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak iz 'mrtvih'

VIDEO Chelsea kvari posao Barci: Našli zamjenu za Neymara, ali...

Velikom talentu karijera je prije godinu dana bila na prekretnici. A onda je povukao odličan potez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 10-ak godina Hatem Ben Arfa slovio je za jednog od najtalentiranijih francuskih nogometaša. Isto godište (1987.) kao i njegov tadašnji suigrač u Lyonu Karim Benzema, Ben Arfa je bio predodređen da postane svjetska klasa i nositelj igre u reprezentaciji Francuske. Benzemi je to uspjelo, a njemu nije.

Kako to biva u mnogim slučajevima, svoj grandiozni talent nikad nije razvio do kraja, a klubovi u kojima je gradio karijeru nakon Lyona (Marseille, Newcastle, Hull City) suočavali su se tek s povremenim njegovim bljeskovima.

Karijera mu je išla silaznom putanjom, a dno je dotaknuo u siječnju prošle godine kada je Newcastle raskinuo ugovor s njim usred posudbe u Hullu. Ben Arfa je tako preko noći postao slobodan igrač, ali nije mogao potpisati ni za koga jer FIFA zabranjuje da igrač u jednoj sezoni nastupi za tri kluba. Tada je povukao najbolji mogući potez. Dogovorio se s Nicom, potom za nekoliko tjedana dogovor proglasio nevažećim da bi ipak u lipnju potpisao ugovor.

Dovukao Nicu na prag Lige prvaka

Nice, a vjerojatno ni bilo tko drugi u Francuskoj, nije očekivao da će Ben Arfa igrački potpuno eksplodirati. U 33 nastupa u Ligue 1 zabio je 17 golova iako nije klasični napadač nego ofenzivni vezni (po potrebi može igrati i na krilima). Upisao je i pet asistencija te je najzaslužniji za to što je Nice uoči posljednjeg kola u igri za plasman u Ligu prvaka.

Njegov povratak iz 'mrtvih' zaintrigirao je mnoge klubove, a najzvučniji su Barcelona i Chelsea.

U Barci bi ga željeli dovesti jer ga vide kao idealnu zamjenu za Neymara, čija budućnost na Camp Nouu nije posve izvjesna. Katalonski Sport piše kako je Barca već počela pregovore s Ben Arfom koji bi trebao 1. srpnja stići kao slobodan igrač s obzirom da je s Nicom lani potpisao jednogodišnji ugovor.

Chelsea ga želi umjesto Oscara

Međutim, Barci bi planove mogao poremetiti Chelsea. Talijanska La Stampa donosi kako je vrlo izgledan transfer Oscara u Juventus, a Englezi (Daily Star) pišu kako je Ben Arfa prvi pick novog menadžera Antonija Contea za zamjenu.

Odluku će donijeti igrač u dogovoru sa svojim menadžerom. Zbog činjenice da ne moraju plaćati odštetu za njega sigurno je jedno - u novom klubu imat će izuzetno veliku plaću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider