Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick za finale

Kad nema Messija i Neymara, tu je Luis Suarez: Barca u finalu s Riverom!

Barcelona se pobjedom protiv Guangzhoua plasirala u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Za naslov svjetskog klupskog prvaka u nedjelju će se boriti River Plate i Barcelona. Očekivani je to rasplet interkontinentalnog turnira u Yokohami na kojem je Barcelona u polufinalu s 3:0 bila bolja od prvaka Azije Guangzhou Evergrandea.

Kineski se prvak kojeg vodi Luiz Filipe Scolari dobro držao do pred kraj prvog dijela kada je Ivan Rakitić opalio iz daljine, a vratar Li nije do kraja uspio ukrotiti bombu hrvatskog veznjaka. Iskoristio je to Luis Suarez i pospremio odbijanac u 39. minuti. Nakon toga sve je bilo lakše za Barcelonu u čijem sastavu osim Neymara nije bilo niti Lea Messija koji se probudio uz velike bolove u leđima, vjerojatno zbog bubrežnog kamenca.

Nakon pet minuta drugog dijela Luis Suarez je sjajno zabio nakon lijepe lopte raspoloženog Andresa Inieste. Primio je Urugvajac loptu na prsa i pogodio iz pada u teškoj situaciji. Hat-trick Suareza stigao je u 67. minuti s bijele točke. Munir je u prodoru zapeo za nogu protivnika, a sudac je to pogrešno procijenio i dosudio kazneni udarac.

Suarez uz bok Messiju i Neymaru

S nova tri gola Suarez je došao do brojke 22 u 23 utakmice u svim natjecanjima uz devet asistencija. U posljednjih 10 utakmica Urugvajac je zabio čak 15 pogodaka!

Veliko finale Svjetskog klupskog prvenstva Barcelona i prvak Cope Libertadores River Plate igraju u nedjelju u 11.30 po našem vremenu. Za utakmicu bi trebao biti spreman Leo Messi, a možda i Neymar. Podsjetimo, Argentinci su s minimalnih 1:0 u polufinalu bili bolji od Hiroshime za koju igra naš Mihael Mikić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider