Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Astronomska svota

Barca dovodi Xavijeva nasljednika iz redova velikog konkurenta

Katalonci su prošlog ljeta ponudili Atleticu 60 milijuna eura odštete za 23-godišnjeg veznjaka, no „rojiblancosi“ su ih glatko odbili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja prošlih godina, Barcelona ponovno pokušava dovesti zvijezdu Atletica Kokea, piše madridski As. Katalonci su već iz Atletica doveli turskog veznjaka Ardu Turana, a sada se okreću njegovoj najvećoj zvijezdi. Kokea mnogi vide kao prirodnog nasljednika Xaviju Hernandezu u španjolskoj reprezentaciji, a sve su glasnije spekulacije kako će ga uskoro naslijediti i u dresu Barcelone.

Katalonci su prošlog ljeta ponudili Atleticu 60 milijuna eura odštete za 23-godišnjeg veznjaka, no „rojiblancosi“ su ih glatko odbili. Međutim, u međuvremenu su se okolnosti promijenile i Koke bi mogao napustiti španjolsku metropolu, posebice jer je Barcelona navodno spremna „podebljati“ ponudu.

Nakon što se suočila s UEFA-inom suspenzijom registracije novih igrača do predstojećeg zimskog prijelaznog roka, Barcelona gotovo očajnički traži pojačanja, posebice u veznom redu nakon ozljeda Rafinhe i Andresa Inieste.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako je Luis Enrique zatražio da mu se dovede veznjak Liverpoola Coutinho, no novi menadžer Liverpoola Juergen Klopp odlučno je blokirao transfer Brazilca. Čini se da su Barcine jedine preostale opcije veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gündogan i Koke.
Osim što je Španjolac i ne bi imao jezičnu barijeru, Kokeova prednost je igračka raznovrsnost.

Pod vodstvom Diega Simeonea uglavnom je igrao na krilnoj poziciji, a odlično se snalazi i ulozi centralnog veznog, budući da ima sjajan pregled igre i pas igru, što je za Barcelonu vitalna stvar.
Defanzivno je vrlo dobar, igra u oba smjera, prilično je hitar i snalažljiv u kontranapadima, što je jedna od jačih strana Enriqueove Barcelone, kada se odluči malo povući i čekati suparnika.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider