Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet zvijezda

Barca traži svog Modrića: Evo koga će dovesti da smire razjarenog Messija

Barcelona je detektirala najveći problem i kreće u potragu za rješenjem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez krenuo je u potragu za veznjakom koji bi trebao oplemeniti igru Barcelone.

Prilično je jasno da Barceloni sve više nedostaje moći i kreacije u veznom redu. Katalonski klub nasušno treba nekog novog Xavija Hernandeza ili Andresa Iniestu, koji polako kopni i vidljivo je da više nije u stanju igrati na istoj razini kao nekoć.

Barcelona je u zadnje tri godine dovela barem tri veznjaka zvučnog ili zvučnijeg imena. Može se reći da je Ivan Rakitić pogodak Barcelone. Hrvatski veznjak u prve dvije sezone uglavnom je opravdao očekivanja, bio je jedan od ključnih igrača Barce i dobro je odmijenio Xavija. No, ove sezone zbog nekih objektivnih i subjektivnih okolnosti nije na očekivanoj razini, ali čini se da unatoč problemima koji su nastali trijekom pregovora oko produženja ostaje u Barceloni.

Arda Turan odigrao je nekoliko dobrih utakmica, no uglavnom nije donio ono što se od njega očekivalo. Andre Gomes prekratko je u Barceloni da bi se donosili završni sudovi, ali za sada ni izbliza nije opravdao očekivanja. O tome najbolje govore zvižduci Camp Noua.
Barcelona nema vremena, na Camp Nouu nikada nije bilo previše vremena, posebice kada zaredaju loši rezultati.

Navijači su sve nezadovoljniji, to pokazuje posjeta na posljednjoj utakmici s Leganesom i fićuci većine posjetitelja na stadionu.
Ako se do sada nije upalio znak za uzbunu na Camp Nouu, sada sigurno jest. Barcelona jednostavno mora nešto napraviti kako bi povratila povjerenje navijača i kako bi ih vratila na stadion.

Nije to Hrvatska gdje je čelnicima klubova svejedno koliko ljudi dolazi na stadion. Poluprazan Camp Nou znači samo jedno: uprava loše radi, predsjednikova stolica opasno se trese. Josep Maria Bartomeu na udaru je kritike, Joan Laporta već je glasno graknuo i samo čeka priliku da mu izmakne stolicu.

Barcina kriza igre i rezultata poklapa se s pregovorima oko produženja ugovora s najvećom zvijezdom Lionelom Messijem. Neki će reći da je to samo puka koincidencija, a drugi da je to jasna uzročno-posljedična veza. Kako god, prilično je jasno da Messi osim velikog povećanja plaće, 35 milijuna fiksnih i pet milijuna eura varijabilnih godišnje, traži i konkretna pojačanja te veće sudjelovanje pri izboru istih.

Malo tko je u Kataloniji zadovoljan s novim igračima koje je Barcelona dovela prošlog ljeta. Barca je potrošila, bolje rečeno spiskala 123 milijuna eura, a nije dovela nijednog igrača za kojeg se sa sigurnošću može reći da je potvrdio status pojačanja.

Loša kadrovska politika najbolje se ogleda na slučaju Danija Alvesa i pitanju desnog beka. Pustili su Alvesa, škartirali Aleixa Vidala, a nisu doveli novog beka? Kako se takvi propusti mogu dogoditi tako velikom klubu, doista je teško odgonetnuti.

Budući da je ljetos potrošila predviđeni fond za nove igrače u prošloj godini i da je na programu bilo produženje ugovora i drastično povećanje plaća najvećima zvijezdama, Barcelona ove zime nije imala dovoljno novca za kupovinu ili samo za plaću novih igrača, zbog čega je, među ostalim, propao transfer Darija Srne.

Bartomeu je kazao da ne misli ponavljati pogreške iz prošlosti te trošiti više nego što zarađuje, no zacijelo nije baš očekivao da bi kola mola krenuti nizbrdo ovako velikom brzinom.

Kako bi zaustavio negativni trend i sačuvao stolicu te naposljetku udovoljio Messiju mora nešto učiniti. Stoga bi na ljeto moglo doći do većih investicija. Čini se da su Barcini stručnjaci detektirali najveći problem, a po njima se nalazi u veznom redu. Kako rekosmo, Barca traži novog Xavija, Iniestu ili ako želite, traži svojeg Modrića ili Tonija Kroosa. Kako pišu pojedini katalonski mediji, pet je glavnih kandidata za tu ulogu: Marco Verratti (PSG), Philippe Coutinho (Liverpool), Thiago Alcantara (Bayern), Isco (Real Madrid) i Saul Niguez (Atletico Madrid).

Talijanski veznjak u redovima PSG-a navodno je glavni favorit. Barca navodno žarko želi i Isca. Katalonci vjeruju da bi se sjajno uklopio u njihovu momčad, a još k tome bi napakostili najvećem rivalu Realu.
Koga god da pokušaju dovesti, sigurno neće biti jeftin. Teško da mogu proći ispod 40 milijuna eura po igraču, a vrlo vjerojatno da će ih stajati i znatno više.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider