Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon je gotovo

Ivan Rakitić ipak zna svoju sudbinu: Kraj sapunice...

Katalonski mediji pišu kako je poznata sudbina Ivana Rakitića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić ostaje u Barceloni, piše katalonski Sport, jedan od dva najveća sportska lista vrlo bliska klubu s Camp Noua. Hrvatski reprezentativac ne samo da ostaje, već je predodređen da bude jedan od klupskih projekata u bliskoj budućnosti.

Nakon mjeseci i mjeseci natezanja ovoj je sapunici stigao kraj. Hrvatski veznjak produžit će svoj ugovor do ljeta 2021. kada bi trebao imati 33 godine. Sport piše kako su čelnici Barce i Rakitićev agent Arturo Canelas postigli dogovor još krajem godine, a sada su preko svojih kanala u medijima pustili ovu informaciju u javnost.

Zasad je sve još uvijek neslužbeno, a potvrda bi se trebala dogoditi uoči reprezentativne stanke koja slijedi u drugoj polovici ožujka, nekoliko dana uoči Ivanova 29. rođendana. Barcelona je trenutno u teško situaciji nakon što su im ambicije u Ligi prvaka razbijene na Parku prinčeva, a pobjeda protiv slabašnog Leganesa u prvenstvu izborena je tek nakon penala u samoj završnici susreta.

Nakon debakla u Parizu upravo je neigranje Rakitića bilo označeno kao jedan od uzroka poraza momčadi Luisa Enriquea.

Objava novog ugovora s Rakitićem objavit će se u neka sretnija vremena, ali on je realnost i budućnost bivšeg kapetana Seville ipak se nalazi u Barceloni unatoč brojnim ponudama koje su neslužbeno poslali neki europski velikani, prije svih Juventus.

U klubu su očito našli rješenje za povećanje plaće koju je tražio Rakitić. Poznato je da su visoke plaće trojca MSN opteretile Barcu kojoj je prijetilo da klub napuste igrači poput Ivana ili Inieste, no čini se kako je neki kompromis postignut.

Također, očekuje se kako će hrvatska veznjak vratiti u prvih 11 Luisa Enriquea jer se mladi Andre Gomes sve više pokazuje kao promašena investicija i velika greška Barcelone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider