Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A vrijeme leti...

Barca i Real čekaju kao zapete puške: Tottenham u problemima, opet dobili "košaricu"

Spursi već duže vrijeme pokušavaju riješiti problem koji postaje sve veći.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Tottenham iščekuje skora selidba na svoj novi stadion, čelnici kluba uvelike rade na planovima vezanim uz dugoročnu budućnost kluba.

I svi im poslovi oko produljenja ugovora s glavnim igračima polaze za rukom osim jednog - onog s Christianom Eriksenom.

Sa svima je išlo glatko

Harry Kane je "zavezan" ugovorom do 30. lipnja 2024. godine, isto to vrijedi i za Dellea Allija i Davinsona Sancheza, dok neke druge važne karike u sastavu Mauricija Pochettina imaju ugovore do ljeta 2022. ili do ljeta 2023. godine.

Svi osim Eriksena kojem aktualna ugovorna obveza sa Spursima vrijedi do 30. lipnja 2020. i, kako stvari stoje, ne misli potpisati novi.

Već je nekoliko puta danski reprezentativac odbijao ponude koje je klub pred njega stavio. Eriksen i čelnici Tottenhama ne uspijevaju postići dogovor, a vrijeme neumitno curi.

Mogao bi otići za sitniš

Ako se tijekom ove zime i proljeća dogovor ne postigne, Eriksen će 1. srpnja ući u posljednju godinu ugovora sa Spursima, a to će značiti samo jedno - bit će prisiljeni prodati ga debelo ispod njegove tržišne cijene koja trenutno iznosi 80 milijuna eura.

Eriksen je krajem ljeta 2013. kupljen iz Ajaxa za 13.5 milijuna eura, a u proteklih pet i pol godina se isprofilirao kao jedan od najboljih veznjaka u Premierligi i ponajbolji graditelj igre.

Barca i Real vrebaju

U veljači će proslaviti 27. rođendan i najbolje godine tek su pred pa ne čudi što ga u svoje redove žele dovesti i Barcelona i Real Madrid, koji iz prikrajka promatraju razvoj događaja između Eriksena i Tottenhama.

Nesumnjivo je da i Katalonci i Madriđani navijaju za opciju Eriksenova ulaska u zadnju godinu ugovora. U tom slučaju će biti sužen manevarski prostor Tottenhamova predsjednika Daniela Levyja, poznatog kao iznimno tvrdog pregovarača.

Zasad se cijela ova trakavica ne odražava na Eriksenove igre. Ove je sezone u Premierligi postigao četiri gola i upisao sedam asistencija, čime je dao svoj obol odličnim rezultatima Tottenhama. Trenutno su drugi, sa četiri boda zaostatka za vodećim Liverpool i bodom viška u odnosu na Manchester City, uoči velikog okršaja koji se ovog četvrtka sprema na Etihadu između ta dva sastava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider