Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu poslušali legendu

Barca ga je mogla imati za sitne novce, a sada strepi od njega

U srijedu je na rasporedu okršaj Barcelone i Bayerna na Camp Nouu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi. Dok razmišlja kako zaustaviti Lionela Messija, mora čekati i liječnička izvješća. Njemački prvak stiže na Camp Nou desetkovan ozljedama. Bayern će sigurno biti bez Robbena, Alabe i Badstubera, a vjerojatno bez Riberyja.

Bayern šalje rekordnu ponudu za zvijezdu Reala: ManUtd uzvraća udarac!?

Udarac za Real pred put u Torino, u Juventusu pucaju od optimizma

Ipak, postoji i jedna dobra vijest za Guardiolu, prema posljednjim informacijama čini se da će Robert Lewandowski ipak zaigrati na Camp Nou sa specijalnom maskom na licu. Poljski napadač zadobio je frakturu nosa i gornjeg dijela čeljusti na utakmici s Borussijom Dortmund u polufinalu njemačkog Kupa. Njegova nastup protiv Barcelone još uvijek je pod upitnikom, ali sudeći prema nekim izjavama Bayernovih liječnika i činjenici da je Lewandowski odradio današnji trening, te da mu maska nije predstavljala veće probleme, čini se da će biti u sastavu već u srijedu.

Bakero preporučio Lewandowskog Barceloni

Slične informacije imaju i katalonski mediji koji se najviše pribojavaju poljskog napadača. U tom kontekstu El Mundo Deportivo donosi priču kako je Barcelona prije pet godina propustila dovesti Lewandowskog za „sitne novce“. Legenda Barcelone Jose Mari Bakero u to je vrijeme trenirao poljski Lech Poznan i preporučio je Lewandowskog svojem bivšem klubu. Dok se Barcelona predomišljala, uletjela je Borussia Dortmund s četiri i pola milijuna eura i odvela Poljaka na Westfalen.

„Razgovarao sam o njemu s Txikijem Begiristainom i Andonijom Zubizarretom. Barca je Lewandowskog mogla imati za samo četiri milijuna eura“, otkrio je nedavno Barcin junak sudbinskog okršaja u Kaiserslauternu.

U „vražjem kotlu“ Barca se provukla kroz iglene uši, najviše zaslugom Bakera koji je kod 3:0 u finišu utakmice zabio gol za prolaz Barcelone, na putu ka prvom naslovu prvaka Europe. Ta je utakmica možda promijenila povijest Barcelone koja se iz vječnog luzera pretvorila u pobjednika. Da nije bilo Bakera i čuvenog gola glavom, tko zna kako bi se povijest pisala. Barca, dakle, nije poslušala svoju legednu pa je Lewandowski završio u Njemačkoj. Ako Poljak u srijedu „zavije u crno“ Camp Nou, nema sumnje da će katalonski mediji tu priču potencirati na entu.

Bayern bi na Camp Nouu mogao istrčati u ovoj postavi: Neuer - Rafinha, Boateng, Benatia - Lahm, Schweinsteiger, Alonso, Bernat - Thiago - Müller, Lewandowski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider