Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najplaćeniji ikad

Barca dobila 'svemirsku' ponudu, Enrique pretekao Mourinha i Guardiolu

Katarska zrakoplovna kompanija „Qatar Airways“ želi nastaviti suradnju s novim prvakom Europe Barcelonom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski div ove je sezone poharao Španjolsku i Europu osvojivši prvenstvo, Kup kralja i Ligu prvaka.

Rakitić otvoreno o Enriqeu, Messiju, Xaviju i sukobima Barce s Realom

Barcelona je postala prvi klub koji je osvojio drugi „treble“ i jasno je da je ovo najbolji trenutak za sklapanje novih sponzorskih ugovora. Katarcima istječe ugovor s Barcelonom do 2016. pa ga žele što prije produžiti kako bi osujetili konkurente.

Katarci nude 50 milijuna eura po godini

Navodno nude Barceloni preko 50 milijuna eura po godini do 2020. da nastavi nositi njihov logo „Qatar Airways“ na dresovima. Do sada je Barcelona za istu uslugu dobivala tridesetak milijuna eura po godini, dakle, Katarci podižu letvicu za dvadesetak milijuna.

To je tek početna licitacija, vjerojatno su Arapi spremni ići i dalje. Barcelona će sigurno tražiti više jer je u izvrsnoj pregovaračkoj poziciji. Katalonci će vjerojatno tražiti više od 60 milijuna eura godišnje koliko je Manchester United dobio od Chervoleta.
Josep Maria Bartomeu bi vjerojatno sklopio dogovor s Katarcima, no morat će pričekati predsjedničke izbore koji će se održati ovog ljeta, najvjerojatnije u srpnju. Bartomeu je jedan od kreatora prvog ugovora s Arapima koji je sklopljen još za vrijeme predsjednika Sandra Rosella.

Neki su u Barceloni mišljenja kako katalonski klub ne bi trebao poslovati s Katarcima zbog nikad potvrđenih spekulacija da se iz te zemlje financira teroristička organizacija ISIS. Pojedini Bartomeuovi protukandidati na predstojećim izborima ističu da je to loše za imidž kluba i da se taj ugovor mora prekinuti. Ako Bartomeu ne pobijedi na izborima, neizvjestan nastavak poslovne suradnje Barcelone s Katarcima.

Enrique pretekao Mourinha

Bartomeu nastavlja predizbornu ofenzivu za novi mandat na čelu Barce. Nakon što je dobio vjetar u leđa osvajanjem trostruke krune, a prije raspuštanja upravnog odbora zbog izbora, dodatni plus kod navijača zasigurno će zaraditi produženjem ugovora s Pedrom, Jordi Albom, Danijom Alvesom i naposljetku Luisom Enriqueom.

Navodno je Enrique tražio plaću od 20 milijuna eura godišnje, čime bi postao najplaćeniji trener na svijetu. Prema nedavno objavljenom istraživanju L'Equipea Jose Mourinho je bio najplaćeniji sa 18 milijuna eura, drugo mjesto dijelili su Pep Guardiola i Carlo Ancelotti sa 15.5 milijuna dok je Enrique do sada imao 5.5 milijuna.

Svjestan da ima sjajne karte u rukama Enrique je u „pet do dvanaest“ tražio da mu se sve nadoknadi i navodno je Bartomeu pristao. Drugo mu nije ni preostalo. Da je odbio Enriquea, mogao bi se pozdraviti s predsjedničkim ambicijama. Osim toga, novac u sljedećem razdoblju neće biti problem, Barca se financijski konsolidirala, odmah je iza Reala na ljestvici klubova s najvećim prihodima, a nakon trostruke krune može se očekivati da će i porasti.

Do prije dva ili tri mjeseca Bartomeuovi izgledi za pobjedu na izborima nisu izgledali pretjerano dobro, no sada se polako promeće u glavnog favorita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider