Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poruka za sve mlade

Bajka mladog Hrvata: Dogurao do slavnog kluba i sad sanja reprezentaciju

Prije tri i pol godine igrao je u Drugoj HNL i nije mogao ni zamisliti da će mu se karijera razvijati na ovakav način.

Filip Krovinović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mladi nogometaš Filip Krovinović posljednjih mjeseci proživljava pravu sportsku bajku. Ovaj 22-ogodišnji veznjak prije dvije i pol godine iz matičnog je Zagreba preselio u portugalski Rio Ave, a nakon dvije sezone u tom klubu ovog ljeta dovela ga je velika Benfica.

Filip se vrlo brzo nametnuo i danas ni poziv u reprezentaciju ne djeluje kao nemoguća misija. Na pitanje je li ovo njegova polusezona iz snova Krovinović odgovara.

"Pa je, moglo bi se reći. Zaigrati za takav jedan veliki klub poput Benfice, odigrati jedno 13-14 utakmica, skoro sve 90 minuta, stvarno san snova."

Više od pola Portugala navija za Benficu

Nakon dvije vrlo dobre sezone u Rio Aveu stigla je ponuda Benfice.

"Definitivno da nisam puno razmišljao kad sam saznao da imam ponudu Benfice. Rekao sam svojima 'idem u Lisabon', nisam razmišljao puno. Što se tiče kluba, stvarno od 10 milijuna ljudi u Portugalu, jedno 5-6 milijuna navija za Benficu i stvarno je daleko najveći klub u Portugalu", ponosno će Krovinović.

"Igramo u formaciji 4-3-3 ili 4-2-3-1, pa sam ili srednji vezni ili polušpica."

Filip Krovinović (Foto: AFP) Filip Krovinović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ljeto 2015. otišao je iz Zagreba u Rio Ave.

"Nikad nisam sumnjao u sebe, zato što znam svoje kvalitete i znam dokle mogu dogurati. Stoga, gdje god da sam otišao, i gdje god da ću otići, vjerovat ću u sebe i davat ću sve od sebe", pun samopouzdanja poručuje:

"Bio bih sretan kad bih se našao u reprezentaciji"

"Nadam se da ću svojim igrama privući pozornost ljudima iz reprezentacije. Bio bih vrlo sretan kad bih se mogao naći tamo u tom društvu i, naravno, ako bih zaigrao to bi bilo nevjerojatno. Ne sumnjam u sebe, samo treba ovako nastaviti i tu sam spreman."

Krovinovićeva poruka za sve mlade igrače koji odlaze iz HNL-a bila bi:

"Da nikad ne sumnjaju u sebe, da na svakom treningu daju 100 posto koliko god mogu. Znam da će im biti teško sigurno, morat će proći kroz neki period prilagodbe, ali nikad ne sumnjati u sebe."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider