Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preokret Koreanaca

VIDEO Ludnica u azijskim kvalifikacijama: Četiri ekipe u jedan bod!

U dvije završne skupine tek četiri mjesta vode izravno u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peto kolo finalnih skupina azijskih kvalifikacija SP 2018. donijelo je tijesne domaće pobjede Južne Koreje i Japana, dok Australija nije uspjela slaviti kod Tajlanda.

U skupini A Južna Koreja je slavila u Seulu protiv Uzbekistana s 2:1 i to preokretom. Uzbekistanci su vodili od 25. minute i gola Marata Bikmajeva, u 67. je izjednačio Nam Tae-Hee. Pet minuta prije kraja Koo Ja-Cheol je donio pobjedu domaćinu koja je Južnu Koreju dodatno približila SP u Rusiji.

U ovoj skupini lider Iran je kiksao odigravši na neutralnom terenu u Kuala Lumpuru samo 0:0 protiv Sirije, koja je bila nominalni domaćin, dok je i dvoboj Kine i Katara završio bez golova.


South Korea vs Uzbekistan 2-1 | World Cup 2018... by A12-SPORTS

Tako je novi kineski izbornik Marcello Lippi startao s remijem koji mu nikako nije dovoljan u pokušaju da najmnogoljudniju naciju svijeta konačno odvede na Svjetsko prvenstvo, dok remijem nije zadovoljan niti Katar, domaćin SP 2022. godine.

Vodi Iran s 11 bodova, Južna Koreja ima 10, Uzbekistan je treći s 9, a potom slijede Sirija s 5, Katar s 4 boda, dok je zadnja Kina sa svega dva boda.

Neočekivani kiks Australaca

U skupini B Japan je kod kuće pobijedio vodeću Saudijsku Arabiju s 2:1. Pogotke su za Japance polučili Hiroshi Kiyotake (45-pen) i Genki Haraguchi (80), dok je počasni gol za Saudijce dao Omar Othman (90). U Bangkoku su Tajland i Australija odigrali 2:2 u utakmici s čak tri dosuđena penala, pa su Australci izgubili važne bodove u borbi za prva dva mjesta u skupini. Oba gola za Tajlanđane, kojima je to prvi bod u kvalifikacijama, postigao je Teerasil Dangda (20, 57-pen), a dvostruki strijelac za Australce bio je njihov kapetan hrvatskih korijena Mile Jedinak (9-pen, 65-pen).


Japan vs Saudi Arabia 2-1 | World Cup 2018... by A12-SPORTS

U zadnjoj utakmici skupine UAE su kao domaćini pobijedili Irak s 2:0 golovima Ahmeda Khalila (26) i Ismaila Matara (90+1).

U skupini B vode Saudijska Arabija i Japan s po 10 bodova, dok Australija i UAE imaju po 9. Irak je peti s 3 boda, a Tajland posljednji s 1 bodom.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine idu izravno na SP, dok će se trećeplasirane boriti u dvije utakmice baraža za pravo da u još jednom, interkontinentalnom doigravanju, s četvrtoplasiranom selekcijom iz CONCACAF-a, pokuša izboriti Rusiju.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider