Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbili Vahu i Roberta Carlosa

Azerbajdžanci se odlučili za Prosinečkog jer je 'ambiciozan i arogantan'

Čelnici azerbajdžanskog nogometnog Saveza uvjereni su da su donijeli pravi potez odlukom da Roberta Prosinečkog postave za izbornika reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Azerbajdžanski portal Azeri prenio je riječi jednog od čelnika nogometnog saveza, koji je objasnio koji su razlozi da su se odlučili baš za hrvatskog stručnjaka.

"Nismo više htjeli trenere dinosaure. Imali smo priliku pregovarati s Vahidom Halilhodžićem, ali većina u savezu je bila mišljenja da on neće u potpunosti biti posvećen ovome poslu. Kod Bertija Vogtsa se vidjelo da mu nije previše stalo do rezultata s obzirom da je napravio već velike stvari u svojoj karijeri. Lošim rezultatima s našom reprezentacijom nije ni najmanje naštetio svom imenu. Prosinečki s druge pak strane želi napredovati kao trener, a ako se dokaže imat će priliku pokazati se i na velikoj sceni", rekao je neimenovani izvor.

Osim Halilhodžića, jedan od kandidata za izborničku klupu bio je i Roberto Carlos, legendarni brazilski lijevi bek.

"On je ipak preveliko ime za našu reprezentaciju. Takvi nikada nisu dobro prolazili. Sjetite se samo iskustva Gabale s Tonijem Adamsom (poznati stoper Engleske i Arsenala). Prosinečki je već na prvom sastanku pokazao da poznaje azerbajdžanski nogomet. Primjetili smo i da je vrlo arogantan, a tu osobinu ima većina Balkanaca. Mislimo da je to dobro za momčad", zaključio je čovjek iz Saveza.

Azeri spominje i da su iz Saveza kontaktirali nekoliko igrača koji su radili s Prosinečkim i da su ga svi od reda hvalili. U Azerbajdžanu se nadaju da će Prosinečki vrlo brzo uspjeti ugraditi igru kratkih dodavanja, te da će popraviti igru u obrani.

Recimo i da Prosinečkog 3. rujna iduće godine očekuje domaći ogled protiv Hrvatske u sklopu kvalifikacija za Europskog prvenstvo 2016. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider