Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapamtite ova imena

U veliki trio ubacio se novi "igrač": Donedavno beskućnici, a sad su pravi hit

U zaostaloj utakmici četvrtog kola nizozemske Eredivisie pravu pljusku na domaćem terenu dobio je Feyenoord.

Myron Boadu, Calvin Steng i suigrači iz AZ Alkmaara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ajax, PSV i Feyenoord sveto je trojstvo nizozemskog nogometa u koje se, s vremena na vrijeme, ubaci netko od ostalih klubova koji slože dobru i konkurentnu momčad.

Trenutačno je to AZ Alkmaar, koji je ovog četvrtka u zaostaloj utakmici četvrtog Eredivisie kola kao gost isprašio Feyenoord s 3:0 i vinuo se do treće pozicije.

Za Feyenoord je to bio prvi poraz, ali zbog čak četiri remija nalaze se na razočaravajućoj 10. poziciji, dok je AZ Alkmaar stigao do pete pobjede u sedmom nastupu, kojom su se primaknuli Ajaxu i PSV-u na samo bod zaostatka.

Vjetar im srušio krov stadiona

Prije samo mjesec dana nitko na sjeveru Nizozemske, gdje se Alkmaar nalazi, nije mogao ni slutiti da će AZ ovako dobro stajati na ljestvici. Početkom kolovoza vjetar je srušio krov njihova stadiona AFAS pa su neke utakmice u Eredivisie i u kvalifikacijama za Europsku ligu bili prisiljeni igrati na neutralnom terenu.

Vjetar srušio krov stadiona AZ Alkmaara (Foto: AFP) Jeziva scena: Vjetar srušio krov stadiona poznatog nizozemskog kluba divider

No zasad im ide izvan svih očekivanja. U Den Haagu su u trećem pretkolu EL-a razbili ukrajinski Mariupol, dok su play-off igrali u Enschedeu (u prvoj utakmici remizirali s Antwerpom, koji su potom razbili u Belgiji i prošli u skupine).

Povratak na vlastiti stadion 14. rujna proslavili su petardom protiv Sparte Rotterdam, a priliku za novu demonstraciju sjajne forme imat će ovog četvrtka kada im dolazi Manchester United u drugom pretkolu Europske lige.

Igrački kadar kojim raspolaže trener Arne Slot izuzetno je mlad (prosjek godina je 23) i procijenjen je, prema Transfermarktu, na 74 milijuna eura.

Mladi lavovi prijete Ajaxu i PSV-u

Sukladno tradiciji nizozemskog nogometa, glavne zvijezde i najvrjedniji igrači su im dva krila: 21-godišnji Calvin Steng i 23-godišnji Oussama Idrissi.

Idrissi je sa šest golova trenutačno drugi strijelac Eredivisie, dok je Steng u nizozemskom prvenstvu i dalje bez pogotka, ali zato ima četiri asistencije i dao je veliki obol ulasku u Europsku ligu, s tri gola i dvije asistencije u kvalifikacijama.

Od ostalih svakako treba izdvojiti i mladića koji se zove Myron Boadu. Riječ je o centralnom napadaču, rođenom 2001. godine, i nizozemskom U-19 reprezentativcu koji ove sezone ima impresivan učinak od šest golova i osam asistencija. Ako Boadu ovako nastavi, cijena će mu odletjeti u nebo...

Kapetan momčadi je Teun Koomeiners, 21-godišnji defenzivni vezni koji može igrati i na poziciji stopera, a standardan je u U-21 reprezentaciji Nizozemske.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider