Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
težak udarac

Španjolci će se živi pojesti: Francuzi im ispred nosa oteli nadolazeću zvijezdu

Španjolski nogomet zadobio je mnogo udaraca posljednjih nekoliko godina, a sada je uslijedio i novi u vidu gubitka talentiranog igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski nogometni savez dobio je veliku bitku s kolegama iz Španjolskog saveza oko jednog od najtalentiranijih mladih stopera današnjice. Aymeric Laporte prihvatio je poziv francuskog izbornika Didiera Deschampsa, te će ga Španjolska, ukoliko zaigra protiv Bugarske ili Nizozemske, zauvijek izgubiti.

Laporte je igrač Athletic Bilbaa koji već šest godina živi i igra u Španjolskoj. Inače je rođen u Francuskoj, ali su njegovi korijeni ipak baskijski. Stoga je pokrenut postupak Španjolskog nogometnog saveza da ga se angažira i naturalizira, no Francuzi su ga preduhitrili.

Novi španjolski izbornik Julien Lopetegui najavio je njegovo pozivanje u reprezentaciju, no nitko se nije javio 22-godišnjem stoperu za nadolazeće reprezentativne obaveze. To je iskoristio Deschamps i pozvao ga u kamp 'trikolora', što je Laporte objeručke prihvatio.

"Moj san je oduvijek bio zaigrati za Francusku. Još otkako sam bio dijete sanjam nastup za francusku reprezentaciju", rekao je Laporte za madridsku Marcu.

O kako se kvalitetnom igraču radi govori činjenica da su se za njegove usluge trebali potući Pep Guardiola (Manchester City) i Luis Enrique (Barcelona), ali je teška ozljeda potkoljenice u ožujku spriječila njegov ovoljetni transfer.

Ovo je definitivno snažan udarac za španjolski nogomet, koji nakon Sergija Ramosa i Gerarda Piquea nemaju adekvatnu zamjenu na vidiku. Laporte se nametao kao čovjek koji bi mogao biti njihova zamjena, no ukoliko zaigra u bilo kojem trenutku utakmice za Francusku, taj će španjolski plan propasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider