Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prokockao povjerenje

Atmosfera narušena, glasine se šire: Kovač gazi po 'minskom polju'!

Pred hrvatskom je reprezentacijom novi kvalifikacijski ciklus i popravni ispit za izbornika Niku Kovača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, izbornik Niko Kovač odlučio je poslušati savjet ili ako želite, naredbu HNS-a.

FOTO Dva gola Mandže, Kramarić i Halilović dominirali travnjakom!

Kramarić ushićen, Kovač vidno zadovoljan: Mladi igrači opravdali poziv!

Osim što je iznenada promijenjen hotel odnosno mjesto okupljanja reprezentativaca, poprilično je i promijenjena momčad u odnosu na Brazil, što je ipak „nešto“ važnije. Vrhuška HNS-a zatražila je značajno pomlađivanje momčadi, a Kovač je promptno odgovorio uputivši pred prijateljski ogled s Ciprom pozivnice Haliloviću, Jedvaju, Pašaliću, Kramariću, Pjaci i Lovri Kaliniću.

Kovač u Brazilu prokockao povjerenje javnosti

Na okupljanje je stiglo 14 imena iz Brazila, sigurno bi poziv dobili Perišić i Rebić da nisu ozlijeđeni odnosno suspendirani, dok su ostali novi ili povratnici u najdraži dres. Kovač je u Brazilu prokockao povjerenje većeg dijela hrvatske javnosti, podrška mu je drastično manja nego uoči Mundijala, a atmosfera u reprezentaciji, koliko god to u HNS-u pokušavali prikriti, nije baš najbolja, najblaže rečeno. Što se drugo može zaključiti nakon slapova gorčine koje su iza sebe ostavili nedavno umirovljeni reprezentativci te poplava glasina i pikanterija koje su se u nogometnim kuloarima pojavile nakon Mundijala? Tako je to svaki put bilo nakon neuspješnog turnira pa ni ovaj put nije drugačije.

Glasine se šire

Dosta zabrinjavajuće izgleda ono što su neki javno izjavili, ali još više što se prešutjelo, a na površinu izlazi potiho poput podzemnih voda. Neki su nezadovoljni, drugi uvrijeđeni, treći začuđeni…
Možemo gurati glavu pod pijesak i praviti se da to ne vidimo i ne čujemo, ali gorka spoznaja će svejedno ostati i neće sama od sebe nestati. Dakle, pred Kovačem su tri najvažnija zadatka: povratiti povjerenje prije svega igrača a onda i navijača te ukupno dobre atmosfere u i oko reprezentacije, a to može samo na jedan način – dobrim rezultatima.

Neće biti lako protiv Bugarske

To neće biti lako, tim teže će biti što u javnosti postoji uvjerenje kako bi se Hrvatska trebala prošetati kroz kvalifikacijsku skupinu. Međutim, mišljenja smo da to neće biti tako jednostavno, ponajviše s obzirom na "kontaminiranu" atmosferu, a ni protivnici nisu baš bezazleni. Italija je neosporni favorit skupine, a Bugarska ima sasvim solidnu momčad.

Neće biti lako ni protiv Norveške koja će vjerojatno nekom od favorita otkinuti bodove. Istina, prve dvije momčadi idu izravno na Euro, a treća u dodatne kvalifikacije, no sumnjamo da će ih Kovač dočekati ako Hrvatska završi natjecanje u skupini kao treća. Već u 2. kolu Hrvatska gostuje u Sofiji. Ta utakmica mogla bi biti ključna za Kovača koji, čini se, ne odustaje od nekih diskutabilnih taktičkih postavki. Kovač ulazi u "minsko polje", vidjet ćemo hoće li iz njega izaći u "jednom komadu"?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider