Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Dvije stative Modrih

Arsenalovi juniori slavili protiv Dinamovih na otvaranju Lige prvaka

Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su nastup u F skupini juniorske Lige prvaka porazom 0:2 od Arsenala u susretu igranom na Hitrec Kacijanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za londonski sastav zabili su Chris Willosk (43) i Julio Pleguezuelo (66-11m). Igrači Dinama su tijekom susreta uputili 13 udaraca prema suparničkim vratima, pri čemu su imali nekoliko sjajnih prilika, no nisu uspjeli svladati Huga Keta. Najbliže pogotku mladi Modri bili su u 41. i i 73. minuti kada su Amer Gojak i Tin Matić uzdrmali okvir gola.

Odigran je i drugi dvoboj iz ove skupine. Olympiakos je u Pireju pobijedio Bayern 1:0, a pogodak odluke zabio je Manolis Saliakas iz jedanaesterca u 82. minuti. Za Bavarce su nastupila i dvojica hrvatskih nogometaša Dominik Martinović i Fabian Benko. Martinović je igrao prvo poluvrijeme, dok je Benko igrao do 65. minute.

Dominik Martinović je 18-godišnji napadač koji je ponikao u redovima Stuttgarta, a igrao je u njemačkoj U15 i U16 reprezentaciji. Svojedobno je nastupio i u sastavu Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj na turniru Best of Cup, gdje su ga zapazili i skauti iz Hrvatske, ali se Dominik za sada odlučio igrati u njemačkom dresu. Fabian Benko je godinama standardni reprezentativac u mlađim kategorijama Njemačke. Ovoga ljeta našao se i na pripremama s prvom momčadi Bayerna, a pod vodstvom Josepa Guardiole upisao je i nekoliko nastupa na prijateljskim utakmicama.

U susretima 2. kola, 29. rujna sastaju se Bayern - Dinamo, te Arsenal - Olympiakos.

U juniorskoj Ligi prvaka nastupaju nogometaši 1997. godišta te mlađi, uz pravo nastupa trojice iz '96. godišta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider