Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi su nezadovoljni

Veliki talent ne ide na pripreme s Hajdukom: Gdje će nastaviti karijeru?

Iznenađujuća vijest stigla je s Poljuda...

Ante Palaversa u Manchester Cityju (Credit: City Watch)

Nogometaši i stručni stožer Hajduka otputovali su na Mariborsko Pohorje gdje će odraditi glavni dio priprema za novu sezonu.

Trener Siniša Oreščanin na pripreme je poveo 28 igrača (kojima će se naknadno priključiti mladi reprezentativci Josip Posavec i Domagoj Bradarić), a svoje mjesto u autobusu nije našao Ante Palaversa.

Talentiranog veznjaka je u siječnju kupio Manchester City i ostavio ga u Hajduku na posudbi koja traje do 30. lipnja 2020., obvezavši se da će Splićanima plaćati određeni iznos po svakom nastupu, kao jamac da će Palaversa redovito igrati i nastaviti se razvijati u željenom smjeru.

Prilikom sklapanja ugovora ugrađena je i klauzula prema kojoj Englezi mogu u siječnju 2020. povući Palaversu ukoliko ne budu zadovoljni s njegovim igračkim napretkom na Poljudu.

Kako stvari stoje, raskid te posudbe će se dogoditi prije nego li je itko mogao očekivati, već ovog ljeta.

U Cityju nisu zadovoljni niti minutažom koju je Palaversa imao ovog proljeća niti pozicijom koju je igrao. Oni su njega kupili jer ga u budućnosti vide na poziciji povučenog veznjaka, istoj onoj koju je kod njih proteklih godina okupirao Brazilac Fernandinho (koji sad već ima 34 godine i prošao je svoj zenit).

Ta pozicija u Hajduku je bila rezervirana za Darka Nejašmića koji je zbilja sjajno odigrao proljetni dio sezone, čak je i u izboru članova dobio nagradu za najboljeg igrača u prošloj sezoni.

Palaversa je u Oreščaninovom romb sistemu (4-4-2) igrao jednog od dva središnja veznjaka, pri čemu je dosta puta bio mijenjan početkom drugog poluvremena, a neke od ključnih utakmica u Hajdukovom usponu na ljestvici je odgledao s klupe.

Jasno je, dakle, zbog čega su u Cityju nezadovoljni. Iduće rješenje koje logika nameće jest da će City povući Palaversu i poslati ga na posudbu u neki od klubova koji će mu jamčiti minutažu na poziciji na kojoj će to Englezi htjeti. Španjolski prvoligaš Girona Cityjeva je filijala, vidjet ćemo hoće li to biti iduća postaja u karijeri mladića koji je nedavno proslavio 19. rođendan...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider