Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kazna za Batinića

Šef sudaca ne vidi ništa sporno: "Suci ne protežiraju jedan klub!"

Ante Kulušić, prvi čovjek HNS-a za sudačku organizaciju, najavljuje kako Batinića čeka kazna. No, unatoč svim pogreškama tvrdi da suci ne protežiraju jedan klub!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudac Batinić pogriješio je kada je dosudio jedanaesterac za Dinamo u jučerašnjoj utakmici s Cibalijom. Potvrdio nam je to već jučer Ante Kulušić, prvi čovjek HNS-a za sudačku organizaciju, a danas najavljuje kako Batinića čeka kazna. No, unatoč svim pogreškama tvrdi da suci ne protežiraju jedan klub!

Jedanaesterac za Dinamo digao je na noge čitavu nogometu, ali i širu javnost. Radi se o evidentnoj pogrešci što je još jučer Kulušić priznao prvo za Dnevnik Nove TV. Danas otkriva da je Batinić je i sam priznao pogrešku.

„Prave navijače“ Dinama bilo je stid i sramota: Ovo je pravi razlog lakrdije

"U 89. minuti je napravio previd koji mi je i sam priznao u razgovoru kad je vidio snimku. Sankcije? Sudac Batinić će odmorit nekoliko kola. Što to znači? O tome ću odlučiti,“ rekao je Kulušić.

Batinićeva velika pogreška nije prva u ovom prvenstvu. Možda i najviše je oštećena upravo Cibalija, no suci su griješili u korist više klubova. Zanimalo nas je: u čiju korist najviše?

"Bivša komisija je analizirala i ustanovila da je najviše grešaka bilo u korist onih koji su se, pod navodnike, najviše bunili, odnosno, pod navodnike, na čiju štetu je napravljeno najviše grešaka,“ kaže šef sudačke organizacije koji ipak ne vjeruje da je suđenje tendenciozno, a ima i poruku za one koji vjeruju da se ipak najviše pomaže Dinamu.

"Najvažnije od svega je da suđenje nije tendenciozno. Onoga trenutka kada bude tendenciozno, dok ja budem povjerenik, ja ću se prvi oglasiti i reći da to ne ide više tako,“ rekao je Kulušić i dodao da u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva nije vidio nikakve karakteristike tendencioznog suđenja.

Sukladno tome, Anti Kulušiću je i ova kardinalna pogreška prvog pomoćnog suca na utakmici Dinama i Sl. Belupa samo još jedna obična pogreška, lišena bilo kakve namjere da se protežira Dinamo. A kada vidimo ovakve situacije, onda nije ni čudno da suci iz Slovenije i Srbije imaju značajno bolji status u Europi. Ima ih više i redovito sude Ligu prvaka i Europsku ligu. Međutim, Kulušić smatra da razlog tome nije kvaliteta sudaca.

"Ja mislim da mi imamo kvalitetnije suce i od Slovenaca i od Srba. Oni sude jer su iskoristili prigodu jer nisu imali grešaka u Europi i išli su do vrha," tvrdi Kulušić.

A državni bi vrh konačno trebao ozbiljnije shvatiti nezadovoljstvo hrvatskim nogometom. Jer u našoj zemlji nogomet i sve oko njega oduvijek je bilo puno više od sporta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider