Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ćorluka kapetan

Čačić jasno i glasno poručio: Moramo opravdati ulogu favorita

Hrvatski izbornik Ante Čačić otkrio je na konferenciji za novinare uoči sudara s Kosovom da su nagađanja oko početnog sastava točna...

'Moramo opravdati ulogu favorita protiv vrlo motiviranog domaćina', kazao je na konferenciji za medije u Skadru dan prije utakmice s Kosovom izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

"Vatreni" su u srijedu doputovali u albanski grad Skadar, gdje će u četvrtak odmjeriti snage s Kosovom u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Neće biti lako protiv Kosova. U Finskoj su dobro funkcionirali kao momčad, premda su se sastali tek prije utakmice, a imaju dosta zanimljivih igrača koji su orijentirani prema naprijed. Međutim, naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo sutra prikupiti tri boda", jasan je bio hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika", dodao je.

Uz ranije ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop te će o početnoj jedanaestorici izbornik Čačić odlučiti tijekom večeri, premda već ima zacrtanu ideju.

"Neću nikoga iznenaditi s postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati. Kosovo će igrati posebno nadahnuto, dat će svoj maksimum i trebat će nam 90 minuta velikog angažmana da bismo uspjeli prezentirati kvalitetu. Imamo veliko poštovanje prema domaćinu i nama je ova utakmica izrazito važna. Mislim da mi imamo i više iskustva na svojoj strani", zaključio je.

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka bit će kapetan protiv Kosova i obećao je nametnuti se kao vođa.

"Suigračima mogu ponuditi da ću im biti vođa i držati im leđa kad god im to zatreba. Modrić i Rakitić su nas zvali, rekli su da im je žao što nisu s nama i dali nam podršku. Navijat će za nas u obje utakmice", ispričao je Ćorluka.

"Bez obzira na izostanke, očekujem ambicioznu Hrvatsku. Imamo imperativ pobjede i tražit ćemo pozitivan rezultat od prve minute. Pokazali smo da svakog igrača možemo nadomjestiti i ovo je prilika za one koji možda manje igraju, da pokažu što znaju i da su budućnost našeg nogometa. Mislim da smo se dobro pripremili", kaže branič "Vatrenih".

Domaćini će biti iznimno željni dobrog nastupa u prvom službenom domaćem nastupu.

"Pritisak osjećam prije svake utakmice, ali svim je igračima drago što ćemo napokon igrati pred publikom i veliki nam je užitak iščekivati pun stadion. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Ne znam detaljnu povijest kosovskog nogometa, no poznam igrače kosovskog podrijetla koji su igrali u Hrvatskoj i za Hrvatsku. O sadašnjoj reprezentaciji više ću moći reći poslije utakmice", zaključio je Vedran Ćorluka.

Utakmica Kosovo-Hrvatska igra se u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Loro Borići koji prima 16.000 gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider