Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasljednik Scorije

Ante Čačić pokušat će spasiti Slaven Belupo od ispadanja

Trenutačno posljednji klub Prve HNL Slaven Belupo objavio je u utorak kako je za novoga trenera prve momčadi angažirao Antu Čačića (61).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Riječ je o iskusnom i provjerenom stručnjaku koji je vodio niz klubova, s Dinamom bio u Ligi prvaka, dok je s Mariborom izborio Europsku ligu", objavio je Slaven Belupo.

Inače, Čačiću je ovo drugi dolazak na klupu koprivničkog kluba kojega je vodio i 1998. godine, a momčad će po prvi put voditi u petak u susretu sa Splitom.

Najveći uspjeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Čačić je ostvario u sezoni 2011/12. kada je s Dinamom izborio ulazak u Ligu prvaka, dok je Maribor vodio prošle sezone.

Čačić je na mjestu trenera Slavena zamijenio Elvisa Scoriju koji je dobio otkaz nakon 0-3 poraza od četvrtoligaša Vinogradara u osmini finala Kupa prošloga tjedna. U međuvremenu je momčad u prvenstvenom ogledu protiv Rijeke vodio sportski direktor Josip Omrčen-Čeko.

Nakon 14 odigranih kola Slaven Belupo je osvojio samo 10 bodova, jedan manje od pretposljednjeg Zadra.

Slaven Belupo je drugi klub koji je zamijenio trenera ove sezone, nakon Zadra u kojem je Ferdu Milina zamijenio Miroslav Blažević.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider