Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nesiguran izbornik

Čačić otkrio zbog čega se Rakitić nije pojavio na okupljanju reprezentacije

Hrvatska reprezentacija odradila je treningu u Zagrebu, na kojem nije bilo ponajboljeg hrvatskog igrača Rakitića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija idućeg ponedjeljka započinje kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2018. godine koje će se održati u Rusiji. U Zagrebu se okupila izabrana vrsta izbornika Ante Čačića, koja je danas (utorak) odradila trening.

Ivan Rakitić nije se pojavio na okupljanju reprezentacije, no zato je pred kamere (umjesto njega) stao izbornik Čačić koji je pokušao odgovoriti na pitanje 'zašto ga nema?'.

"Zato što ima opravdanih privatnih problema i o tome će on govoriti kada stigne u Zagreb.

* Znači, ništa od toga nam više ne možete otkriti?

"Ne, dovoljno je... Nije s nama ovog trenutka".

* Kada bi trebao stići?

"Pa nadam se sutra".

* Ali, niste sigurni?

"Nisam siguran, da, ali očekujem da će riješiti te probleme i da će doći sutra", zaključio je izbornik na temu veznog igrača Barcelone.

Za 21-godišnjeg Marka Pjacu ovo su najljepši trenuci karijere, a priča bi mogla postati još ljepša. Mnogi stručnjaci vjeruju, a navijači se nadaju, da bi mu ovoljetni prelazak u veliki Juventus trebao osigurati i značajniji status u reprezentaciji. Do sada je bio joker s klupe...

"Da bi bio u reprezentaciji moraš igrati u klubu. Tako da se moja očekivanja nisu promijenila. Jasno mi je da moram raditi da bi bio u ekipi, a na izborniku je kasnije da odluči hoće li me staviti u momčad ili ne".

Prošlo je 20 dana otkako nas je ugostio u Torinu, a dojmovi se nisu promijenili. Dapače, oduševljenjem Juventusom sada je još veće.

"Stvarno je veliki klub i to se vidi u svakom detalju organizacije. Jako sam sretan što sam dio toga".

Tada su nam navijači otvoreno priznali da od Marka očekuju jako puno, bez obzira što je u klub stiglo puno renomiranijih igrača poput Higuaina, Dani Alvesa i Pjanića.

"Lijepo je to čuti, ali je ujedno mali pritisak. Navikao sam na to i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja".

I oko Domagoja Vide već se neko vrijeme vrte priče o prelasku u Italiju.

"Bilo je ponuda iz Torina i Intera, ali ništa konkretno".

Dokazao se na EURO-u i sada kao standardni član prve postave vjeruje u pobjedu protiv Turske. A Lovrenov povratak vidi samo kao dobru stvar.

"Sigurno da je Lovren odličan igrač što je dokazao. Najbolje je da ono što je bilo između izbornika i njega ostavimo iza nas i da nastavimo stvarati dobru atmosferu kakva je bila na Euru u Francuskoj".

Vatrene sutra očekuje neobičan prijateljski susret, protiv najstarijeg našeg nogometnog kluba sisačke Segeste, a izbornik je najavio da će igrati svi najbolji igrači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider