Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje 'akcija Rusija'

Modrić novi kapetan Hrvatske, Čačić otkrio što očekuje u kvalifikacijama

Izbornik Ante Čačić održao je prvu pressicu uoči početka kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju te odredio novog kapetana hrvatske reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Eura u Francuskoj, hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novi ciklus. Prvu kvalifikacijsku utakmicu za SP u Rusiji 2018. igra pred praznim Maksimirom protiv Turske.

''Nadam se da smo u jednom stanju koje nas nije napustilo nakon Eura i da ćemo se na isti način prezentirati u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Da to odradimo na način koji svi očekujemo i ostvarimo plasman u Rusiju'', rekao je u uvodu Čačić te nastavio:

''Ispred nas je deset utakmica u skupini koja je najjača iz razloga što su u njoj četiri reprezentacije koje su bile na Euru, ali ono što je Hrvatska prezentirala u zadnjih godinu dana stavlja je u ulogu favorita i sve ćemo učiniti da to opravdamo. Vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici pokazati kvalitetu i na dobar način otvoriti kvalifikacije.''

Među Vatrene se vraća branič Liverpoola Dejan Lovren, koji je propustio nastup u Francuskoj.

"O njemu je mnogo napisano u zadnjih šest mjeseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač niti izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama", pojasnio je izbornik.

Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvijezda, uključujući i Rakitićevog suigrača iz Barcelone Ardu Turana.

''Turska je reprezentacija koja silno želi otići na SP i siguran sam da će učiniti sve da dobro uđe u ovaj kvalifikacijski ciklus. To što nema nekih pojedinaca, ne znači da će biti lošija'', izjavio je Čačić te potom odgovorio na pitanje tko će biti novi kapetan reprezentacije:

''Novi kapetan reprezentacije bit će Luka Modrić, a njegovi zamjenici Ćorluka i Rakitić.''

Vatreni će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa Segestom u Sisku.

"Zadovoljstvo mi je i čast što možemo obilježiti obljetnicu najstarijeg hrvatskog kluba, omogućiti užitak gledateljima u Sisku, a koliko god će ta utakmica biti slavljenička, pomoći će nam pripremiti se za Tursku", zaključio je Čačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider