Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nada se da Pjaca može

Čačić najavio promjene u sustavu igre i pokušaj rješavanja najvećeg problema

Ante Čačić održao je press konferenciju na početku reprezentativnog tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prijateljske utakmice i pobjede u Rusiji te ždrijeba koji nam je donio najjaču skupinu na Euru u Francuskoj, prvi se put okuplja hrvatska nogometna reprezentacija. Izbornik Ante Čačić testirat će svoje nogometaše u dvije prijateljske utakmice ovog tjedna. Prvo u srijedu u Osijeku (18 sati) gostuje Izrael, a u subotu naša reprezentacija gostuje u Budimpešti.

Čačić je već ranije objavio popis od 20 nogometaša za ova dva susreta, što je začudilo mnoge jer na Euro ih može voditi trojicu više. Sada je ostao na njih 19, jer se na Poljudu ozlijedio Marko Pjaca.

''Nadam se da će se oporaviti i igrati u svibnju. Vjerujem da će imati vremena pokazati nam kako je spreman za Euro. Novog igrača nisam zvao, želim da svi pozvani imaju određenu minutažu, ali oni kojih nema nisu otpisani'', poručio je izbornik Čačić i pojasnio:

''U ove dvije utakmice želim maksimalno opteretiti igrače, jer će treninzi uglavnom služiti za rekuperaciju. Na tim utakmicama moramo dobiti saznanja, kao što smo dobili protiv Rusije u Rostovu, na koji način, s kim i kako se pripremati za ono što nas čeka u Francuskoj."

Lijevi bek najveći problem reprezentacije

Njegov popis s početka mjeseca iznenadio je i zbog još jedne stvari. Na njemu se nije našlo ime niti jednog lijevog bočnog igrača. Očito na Euro planira na tu poziciju staviti dešnjaka, jer očito ne vjeruje niti jednom lijevom beku inače bi ga valjda pozvao i iskušao u ovim prijateljskim utakmicama.

''Lijeva strana je problem. Nismo uspjeli standardizirati tu poziciju na lijevoj strani obrane, a upravo će ove dvije utakmice pokazati možemo li i na koji način s ovim igračima odgovoriti zahtjevima igre. Isto tako bit će prilika i za promjene u sustavu igre, što ćete sigurno imati prilike vidjeti.''

Hrvatska će u Osijeku premijerno nastupiti u novom dresu. Onaj rezervni, plavi debitirat će u subotu protiv Mađarske.

''Veseli me što ćemo u novom dresu prvi put igrati u Osijeku, gdje se hrvatska reprezentacija dočekuje s posebnom toplinom i veseljem. Uvjeren sam da ćemo na terenu uzvratiti na najbolji mogući način i u ze dvije utakmice učiniti sve da hrvatska reprezentacija prezentira svoju kvalitetu.'

Ima li Hrvatska dovoljno jake 'sparing partnere'?

Osim Izraela i Mađarske, u svibnju će hrvatska nogometna reprezentacija u Koprivnici igrati protiv Irana. Još jedan protivnik tek se treba naći, no za mnoge su dogovoreni suparnici uoči ovog velikog natjecanja izrazito slabi.

''Mađarska je također na Euru i puno ulažu u nogomet. Što se tiče uvjeta,svjetlosnim godinama su ispred nas. Izrael u Osijek dolazi motiviran. Pristup u tim utakmicama mora biti pravi'', neuvjerljiv je bio odgovor Čačića oko jačine testnih utakmica.

Za kraj je Čačić upitan o jučerašnjem derbiju kojeg je pohvalio.

''Veseli me što smo gledali kvalitetan derbi i što je Hajduk došao do vrijedne pobjede. To je dobro za nogomet kao i to da nema nekih repova nakon utakmice.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider