Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatan preokret

Kakav šok za Real: Barcelona otela 'Modrićeva nasljednika'!

Nevjerojatan preokret dogodio se u transferu Andrea Gomesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je sinoć službeno putem društvenih mreža objavila kako je 21-godišnji nogometaš Valencije Andre Gomes njihov novi igrač. Nakon toga španjolski su mediji eksplodirali jer oni madridski, Marca i AS, još su sinoć pisali kako je transfer u Real siguran.

"Svestrani portugalski veznjak i osvajač Europskog prvenstva potpisat će idućeg tjedna ugovor s katalonskim klubom", piše na Twitteru Barcelone.

Podsjetimo, po pisanjima tamošnjih medija upravo je Portugalca Zinedine Zidane označio kao, prvo zamjenu, a onda i nasljednika 31-godišnjeg Luke Modrića.

"Barcelona i Valencia postigli su dogovor koji će Andrea Gomesa preseliti u glavni grad Katalonije. Gomes će svoj transfer uskoro realizirati, a javnosti će biti predstavljen idućeg tjedna kao novi igrač Barcelone".

Madriđani su u potpunom šoku i traže razloge zbog čega se dogodio za njih nevjerojatan preokret iako treba reći kako je cijelo vrijeme Barca bila u igri, jer je Gomes bio želja i Luisa Enriquea. No, očito su imali informaciju kako je 21-godišnjak na vratima Santiago Bernabeua.

Madriđani se pitaju kako je to moguće

Madridski mediji pokušavaju si objasniti gdje je 'zapelo' pa spominju želju za ostankom Jamesa Rodrigueza. Za Gomesa su bili zainteresirani i Manchester United te posebno Juventus koji ga je vidio kao zamjenu za zvijezdu na odlasku Paula Pogbu.

Barcelona će Valenciji isplatiti 35 milijuna eura (ugovor potpisan na pet godina), no ukupno bi transfer mogao narasti i do 50 i nešto milijuna. Navodno u drugom smjeru, osim novca, ide i Montoya, a mogli bi i Tello i Samper.

Andre Gomes je četvrto pojačanje Barcelone ovoga ljeta, nakon što su u klub stigli Denis Suarez (povratnik), Samuel Umtiti iz Lyona i Lucas Digne iz PSG-a.

Po pisanju medija iz Barcelone, u klubu vjeruju kako će se Gomes sada, ali i u budućnosti savršeno uklopiti u stil igre. On ne bi trebao nikoga izbaciti iz veznog reda, prvenstveno se misli na Ivana Rakitića, ali svi znaju koliko je Luisu Enriqueu nedostajao dobar veznjak zbog rotacija u momčadi. Čini se kako je pak za Ardu Turana završena avantura na Camp Nouu i mogao bi biti prodan.

Gomes je bio igrač Valencije u posljednje dvije sezone, a karijeru je započeo u omladinskoj školi Porta. Debitirao je za seniorsku momčad Benfice 2012. godine, a potom je u Valenciju stigao u sezoni 2014/2015. U 75 utakmica je postigao osam pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider