Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pitanje dana u Madridu

Ancelottiju prijeti otkaz: Real ne može bez Modrića! A zašto troši 600 mil. eura?

Koliko god Modrić bio dobar i važan igrač, ne treba zaboraviti da Real ima isuviše dugu i kvalitetnu klupu da bi se plakalo za bilo kime.

Poznati španjolski novinar Paco González upustio se u riskantnu prognozu.
„Real ove sezone neće osvojiti niti jedan važan trofej. Modrićeva ozljeda pretežak je udarac i naposljetku će stajati Carla Ancelottija posla. Ne možete ostati na klupi Reala ako niste ništa osvojili“, hrabro je utvrdio Gonzalez, voditelj u Madridu i Španjolskoj vrlo popularne radijske emisije Tiempo de Juego na Cadena COPE, izravnom konkurentu Cadena SER.

Odmah je naišao na kritiku svojeg kolege Manola Lame koji je puno optimističniji.
„Mislim da je neodgovorno reći kako Real ne može prebroditi izostanaka nekih važnih igrača, bez obzira koliko su oni važni“, upozorava Lama.

Ariggo Sacchi: Modrić je fantastičan igrač!

Ova dva razmišljanja novinara iz iste redakcije možda najbolje opisuju podijeljena razmišljanja španjolske sportske javnosti. Neki su mišljenja kako Real ne može nadoknaditi izostanke, dok drugi misle upravo suprotno. U raspravu se uključio i slavni talijanski trener Arrigo Sacchi koji smatra da će Atletico proći Reala u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.
„Iako se igra na Santiago Bernabeuu, Atletico je za mene favorit. Ove sezone igrali su sedam puta i Real nijednom nije pobijedio. To nešto govori“, ističe Sacchi dodajući kako uz to Real ulazi u utakmicu bez nekoliko važnih igrača. Sacchi posebice izdvaja hrvatskog veznjaka.
„Modrić je fantastičan igrač. Igra za momčad, posjeduje tehniku, karakter i ideju. Ancelottiju znači koliko i nekoć Xabi Alonso, samo što je Modrić po meni još bolji u kreaciji igre“, kazao je Sacchi koji je svojevremeno sjedio na klupi Atletica, a potom je bio sportski direktor Reala, tako da ima odlične veze u oba madridska kluba.

Sacchi se nije htio upuštati spekulacije hoće li Ancelotti „preživjeti“ na klupi „kraljevskog kluba“. Ipak je pohvalio svojeg bivšeg igrača u Milanu.
„Ancelotti je jedan od tri najbolja trenera na svijetu u ovom trenutku. Dobra je osoba i veliki trener. Doista ima fantastičnu osobnost. Kad sam preuzeo Milan, bio je prvi igrač kojeg sam doveo. Bio je sjajan nogometaš i velikodušan čovjek. Isto tako i pouzdan, igrač koji uvijek daje sve od sebe. Bio je primjer ostalima“, nahvalio je Sacchi svojeg sunarodnjaka.

Ancelottiju prijeti otkaz

Međutim, teško da će te pohvale pomoći Ancelottiju ako završi sezonu bez najvažnijih trofeja. Ako Atletico izbaci Real u Ligi prvaka, to će biti težak udarac za „kraljeve“. Teško je vjerovati da će „kraljevi“ u mučnoj atmosferi, koja će u tom slučaju zasigurno zahvatiti Bernabeu, nadoknaditi dva boda zaostatka za Barcelonom i osvojiti prvenstvo. Nije teško pretpostaviti da bi se u tom slučaju Bernabeuom zavijorili bijeli rupčići, što to znači samo jedno – zbogom Ancelotti. Florentino Perez neće imati milosti, netko mora platiti cijenu neuspjeha, a to sigurno neće biti predsjednik kluba.

Navedeno razmišljanje sportskih novinara i svjetskih stručnjaka samo su još jedan dokaz koliko se u Madridu i Europi cijeni Modrić. Real u rosteru ima dvadesetak zvijezda, među njima i najskuplje nogometaše današnjice, sve odreda velika imena, no hrvatski veznjak kotira kao jedan od najvažnijih igrača, možda uz Cristiana Ronalda i najvažniji nogometaš Reala. Modrić nema glamurozan status kao primjerice Ronaldo, Bale, Kroos ili Benzema, ali mediji, navijači i treneri iznimno ga cijene zbog njegova doprinosa igri Reala. Modrić ne zabija golove, možda nije bogzna kako atraktivan igrač, ali je znalac, iznimno koristan, uvijek se podređuje interesima kolektiva, igra za momčad, a to navijači prepoznaju i honoriraju. Ovacije Bernabeua mogu dobiti samo najbolji igrači.

Trener Reala ne smije kukati

Međutim, koliko god Modrić bio dobar i važan igrač, ne treba zaboraviti da Real ima isuviše dugu i kvalitetnu klupu da bi se plakalo za bilo kime. Trener Reala ne smije kukati. Ancelotti to dobro zna, i zato u javnost odašilje signale kako nije zabrinut što nema na raspolaganju Modrića, Balea, Marcela, a prema zadnjim informacija ni Benzemu.

Talijan je u dosadašnjem dijelu karijere pokazao da je vrhunski motivacijski majstor. Dobro zna da bi kukanjem i naricanjem utjecao na samopouzdanje igrača koji trebaju zamijeniti nabrojane igrače.
Uostalom, ako će se kukati za igračima kojih nema, ostaje pitanje zbog čega Real svake sezone nakrcava roster silnim zvijezdama i ima godišnji proračun debelo preko 500 milijuna eura? Pa valjda zato što se računa da će biti ozljeda i suspenzija i da u svakom trenutku treba imati dostojnu zamjenu. Ancelotti jako dobro zna da bi mu to pitanje u „četiri oka“ postavio Perez ako bi javno zakukao. Real je najveći klub na svijetu i u svakom trenutku mora imati dobitnu kombinaciju. Trener se mora za to pobrinuti i pripremiti kroz sezonu. To je u njegovoj domeni, mora znati riješiti svaki problem, zato je trener Reala. U protivnom – adios amigos!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider