Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatičan derbi

Analiza Željka Vele: Pozadina neodigravanja derbija je puno dublja

Željko Vela javio se izravno u Dnevnik Nove TV nakon još jednog dramatičnog dana u hrvatskom nogometu.

Ova utakmica nije neodigrana zato što 50 ljudi nije moglo doći na stadion pa su se svi s njima solidarizirali. U pozadini korijena koji je puno dublji leži duboko višegodišnje nerazumijevanje i izostanak bilo kakve komunikacije i partnerskih odnosa između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza.

Derbi otkazan, Hajduk odbio izaći na teren zbog situacije s navijačima!

Evo kako je i zašto otkazan derbi: Oglasio se i delegat!

VIDEO: Tisuće navijača Hajduka odbilo ući na Maksimir, dočekala ih 'crna lista'!

Dinamo žestoko po Hajduku: 'Ovo je pokušaj stvaranja kaosa, kazna mora biti drastična'

Hajduk se ne slaže s politikom saveza, ali odbija biti tiha žrtva i može biti glasan jer ima golemu navijačku potporu. Hajduk se žali na neravnopravan tretman u savezu, na dvostruke kriterije, na to da reprezentacija zaobilazi Split, da je Hrvatska više puta igrala u Londonu nego u Splitu.

Dio ovih zahtjeva je utemeljen, dio vjerojatno nije. Ali ono što je žalosno je da se u savezu odlučuju samo na politiku beskonačnog kažnjavanja Splićana bez želje da se uspostavi neka kvalitetna komunikacija.

Čuli ste i izjavu delegata utakmice koji kaže kako nije bilo pravnih uporišta za odgodu početka utakmice, pa da se vidi možda što s tim navijačima. U Ligi prvaka se odgađaju utakmice po pola sata kada se u Londonu pokvari podzemna željeznica. Kod nas toga nema i sad smo došli do toga da smo prešli jedan rubikon koji do sada nije bio pređen i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti.

Kako riješiti očito nezadovoljstvo u hrvatskom nogometu koje dolazi sa svih strana?

Po definiciji bi to trebao pokušati riješiti HNS jer je to njegov zadatak, ali savez bi morao prihvatiti da je on dio problema, što do sada nije bilo slučaj. Ne očekujem da će preko noći sazvati sjednicu i sami sebe smijeniti . Možda bi to mogao biti Hrvatski olimpijski odbor kao neka krovna organizacija koja bi pozvala sukobljene strane za stol, potaknula neki dijalog i uspostavila mostove koji su srušeni.

Ne znam ima li HOO za to snage. Ministarstvo sporta sasvim sigurno nema snage jer čuli smo ministra Mornara koji je rekao, govoreći o navijačima u jednom drugom kontekstu, da to nije njegov problem.

U tom šutanju vrijeme prolazi ,a mi smo tu gdje jesmo pa je to jedna žalosna izjava, baš kao i cjelokupna situacija.

Podržavate li Hajdukov bojkot derbija s Dinamom?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider