Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri anonimca i on

Ajax ne misli samo prodavati: Doveli su peto, dosad najskuplje pojačanje

Igrački kadar nizozemskog velikana bit će bitno izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveće iznenađenje protekle klupske sezone na kontinentalnoj sceni bio je Ajax.

Slavni nizozemski klub u nokaut fazi Lige prvaka eliminirao je i Real Madrid i Juventus pa onda nesretno ispao od Tottenhama u polufinalu.

Igre koje su prezentirali igrači Erika ten Haga naravno da nisu prošle neopaženo kod onih puno bogatijih klubova pa je tako Barcelona još u ožujku zakaparila Frenkieja de Jonga za 75 milijuna eura, a za sličan iznos će uskoro otići i Matthijs de Ligt, koji je prema posljednjim informacijama najbliže Juventusu.

Kud će sa silnim milijunima?

Dobit će Ajax 1. srpnja još 10.5 milijuna eura za austrijskog reprezentativca Maximiliana Wöbera (Sevilla ga je zimus dovela na posudbu s obvezom kupnje na početku ovoljetnog prijelaznog roka), a već je dogovoren i transfer Daleyja Sinkgravena, lijevog beka, kojeg je kupio Bayer Leverkusen za pet milijuna eura.

Također, argentinski branič Nicolas Tagliafico je dao do znanja da želi otići iz Ajaxa i okušati se u Premierligi, a znamo da Englezi neće štedjeti.

U Amsterdam će se tako sliti brdo novca i sve ljubitelje nogometa zanima na koji će način Ajax iskoristiti ovu situaciju.

Čelni ljudi Kopljanika već su počeli raditi na dovođenju novih igrača, svjesni da će u novu sezonu morati ući s bitno izmijenjenim igračkim kadrom u odnosu na prošlu.

I, bogme, rade punom parom. Zasad su s Benficom dogovorili produžetak posudbe vratara Bruna Varele, s posudbi iz NAC Brede i FC Sydneyja će im se vratiti vratar Benjamin van Leer i veznjak Siem de Jong, a što se tiče igrača koji su novi u Ajaxu i dovedeni su ovog ljeta - takvih je već pet.

Četiri anonimca i jedno poznato ime

Talentirani vratar, 19-godišnji Kjell Scherpen, za nepoznati iznos stiže iz nizozemskog prvoligaša Emmena. Njegov vršnjak, stoper Kik Pierie, kupljen je iz Heerenveena za pet milijuna eura.

Lisandro Martinez 21-godišnji je Argentinac koji može igrati na poziciji stopera i lijevog beka, za njega je plaćeno sedam milijuna eura Defensa y Justiciji, klubu koji je bio pravi hit prošle sezone u Argentini i umalo je osvojio naslov prvaka.

Potpisao je i Razvan Marin, 23-godišnji Rumunj koji igra na poziciji centralnog veznog igrača. On je označen kao zamjena za De Jonga, a stigao je iz belgijskog Standard Liegea kojemu je Ajax platio odštetu od 12.5 milijuna eura.

Ipak, nije to rekordna odšteta ovog ljeta u Ajaxu. Ovog utorka je sletjelo peto pojačanje, Quincy Promes. Nizozemski reprezentativac, krilni napadač, kupljen je od Seville za 15.7 milijuna eura, s tim da konačna odšteta može narasti na 17.2 milijuna eura, ukoliko se realizira milijun i pol eura bonusa.

Promes neće imati problema s prilagodbom, on je na neki način dijete Ajaxa u čijoj je omladinskoj školi proveo pet godina, od svoje 10. do 15., prije nego li je sreću odlučio potražiti na nekim drugim adresama i sad se, u ljeto 2019., vratiti u rodni Amsterdam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider