Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokušao mu ugurati baklju u usta

VIDEO: Policajca na tribini Delijama 'otkucala' tajnica u MUP-u?

Dok se kod nas vode rasprave o nestašlucima navijača zbog ubacivanja baklji u teren, nešto istočnije, u Srbiji, još traje sudska rasprava o poznatom slučaju kada je navijač Crvene Zvezde htio policajcu ugurati baklju u usta. Ovih dana otkriveni su novi sočni detalji iz ovog nesvakidašnjeg slučaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priča o Urošu počela je 2. prosinca 2007. godine kada je na utakmici Crvena Zvezda – Hajduk Kula pokušao policajcu u civilu ugurati zapaljenu baklju u usta. Stariji pripadnik Žandarmerije jedva je izvukao živu glavu, a od linča Delija spasio ga je službeni pištolj s kojim se uspio obraniti bez da puca u navijače.

Podsjetimo, policajac Nebojša Trajković i njegovi kolege imali su tajni zadatak da na tribini 'snime' navijačke vođe Delija i saznaju na koji način na tribinu stižu bengalke i druga pirotehnička sredstva. No Delije su saznale plan policije i spremno dočekale uljeze.

Policajce u civilu otkrila je djevojka jednog od vođa Delija koja je radila u MUP-u i doznala službenu tajnu te ju odmah prenijela svom dečku. Policajac Trajković javio se redakciji Kurira kako bi još jednom iznio svoju priču.

'Bio sam na dužnosti i radio na zadatku zajedno sa svojim kolegama. Ne znam da li nas je netko 'prodao', ali mogu vam reći da sam i ja čuo za tu priču da nas je odala kolegica. Ne znam tko je ta osoba, ali bi volio, ako je to tako bilo, da se javno kaže tko je ona i da li je protiv nje pokrenut neki postupak', rekao je Trajković koji kaže kako poziv za nastavak suđenja nije dobio, a zbog cijele je situacije morao iseliti iz svog doma radi sigurnosti.

S druge strane, optuženi navijač Uroš Mišić, iza kojeg su stali navijači velikom akcijom 'Pravda za Uroša', na suđenju je iznio svoju priču.

'Vidio sam gužvu na gornjim tribinama. Pitao sam što se događa, na što mi je jedan od navijača rekao da su tu Grobari i da tuku. Progurao sam se i vidio jednog Grobara kako maše rukama. Probio sam se i šutnuo ga u butinu, a on mi je uzvratio. Otvorenom šakom me je udario u nos što me dodatno iznerviralo, pa sam od navijača pored sebe uzeo upaljenu baklju. Uspio sam Grobaru prisloniti baklju na leđa, počeo je bježati, a jedan stariji čovjek me odgurnuo', ispričao je Mišić iznoseći odbranu.

'Gađao sam ga bakljom, ali nijednog trenutka nisam pokušao gurnuti je u usta, niti ga pokušao ubiti. Sve je trajalo kratko, oko 15 sekundi. Tek kasnije sam na televiziji vidio da je on policajac', kaže Mišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider