Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FOTO i VIDEO: Tragedija u Širokom

VIDEO: Brat ubijenog prerezao vene, ustrijeljeni stabilno

Uoči utakmice Širokog Brijega i Sarajeva izbili su neredi, a jedan je navijač ubijen, policija je tvrdila oštrim predmetom...

Neredi su izbili iza sjeverne tribine stadiona 'Pecara', čuli su se pucnji iz vatrenog oružja, dok je jedno policijsko vozilo zapaljeno, a više putničkih automobila i ugostiteljskih objekata uništeno.

>> Što se zapravo dogodilo u Širokom Brijegu?

>> 'Vedran mi je rekao da ide makar poginuo'

>> VIDEO: 'Navijači Sarajeva nisu započeli incidente'

>> BiH mediji: Divljanje se mora zaustaviti

Susret je osiguravao vrlo mali broj policajaca budući da je najveći broj policajaca iz Širokog Brijega i okolnih općina bio prebačen u Mostar gdje se također igrala utakmica visokog rizika između Zrinjskog i Veleža, koja je ranijih godina bila obilježena međunacionalnim sukobima Hrvata i Bošnjaka.

Navijači Sarajeva su po dolasku u Široki počeli razbijati kioske, prodavnice i automobile po ovom gradu, a onda se sukobili sa domaćim navijačima i snagama javnog reda i mira

Navijači Sarajeva su po dolasku u Široki počeli razbijati kioske, prodavnice i automobile po ovom gradu, a onda se sukobili sa domaćim navijačima i snagama javnog reda i mira. Očevici iz Širokog Brijega tvrde da je poveća skupina navijača Sarajeva čim je izašla iz autobusa počela bacati kamenje i premlaćivati slučajne prolaznike nedaleko od stadiona Pecara gdje se trebao igrati nogometni susret.

Pojedini huligani upadali su i u obližnje kuće i napadali osobe koje su u njima zatekli. Dvije su osobe ozlijeđene noževima u vlastitoj kući. Jurnjava po gradu potrajala je sat vremena, a policija je imala pune ruke posla.

Ubijen navijač Sarajeva

'Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštrog predmeta', rekao je glasnogovornik MUP-a županije Zapadnohercegovačke  Damir Čutura koji je kasnije demantiram istragom koja ustvrdila kako je Puljić ipak ubijen metkom u glavu.

U općem metežu jedna je osoba po riječima očevidaca otišla po kalašnjikov i ispalila rafal u zrak. No ni to nije spriječilo nastavak sukoba navijačkih skupina. Još uvijek nije poznato tko, ali netko je iz mase pucao na navijače. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj civili koji su oteli oružje policiji.

Još jedna tragedija dogodila se u obitelji Puljić. Mlađi brat ubijenog Vedrana, Igor, slavio je jučer rođendan, a na vijest o smrti brata prerezao je vene.

Stvari su se primirile kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije. Tada su se navijačke skupine uspjele razdvojiti. U širokobriješki Dom zdravlja se tijekom poslijepodneva prijavilo više desetina osoba tražeći pomoć. Velik broj ozlijeđenih prebačen je i u Mostar na odjel Urgentne medicine.

Ostali navijači stabilno

'Tri osobe iz Sarajeva i jedna iz Širkog Brijega, koje su jučer teško povrijeđene smještene su u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru, rekla je glasnogovornica te bolnice Ana Marija Dedić za portal Sportsport.ba.

Ona je rekla kako je jedan od trojice teško povrijeđenih navijača Sarajeva prebačen na vlastiti zahtjev na liječenje u Sarajevo, a zdravstveno stanje dvojice koji su ostali na liječenju u toj bolnici je stabilno.

Dedić je dodala kako je Z. Ž. (1950) iz Širokog Brijega, koji je zadobio protrijelnu ranu lijeve natkoljenice, smješten na Odjelu traumatologije i da mu je zdravstveno stanje stabilno.

'Jučer je u Centar urgentne medicine Sveučilišne bolnice u Mostaru dovezeno više osoba koje su nakon medicinskog zbrinjavanja puštene na kućnu njegu', rekla je glasnogovornica. Ona je istaknula kako u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru niko nije preminuo i tako demantirala neke napise u sarajevskim medijima.

Dvojica navijača Sarajeva operirani su i nalaze se na odjelu Intenzivne njege, no nisu u životnoj opasnosti, objavili su u iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) u Mostaru, prenosi Hina.

Tijekom noći operirani su Amir Hadžić (1988.) i Kemal Mutić (1982.) i nalaze se na odjelu Intenzivne njege KBC-a Mostar. Hadžić je dobio prostrijelnu ranu iz vatrenoga oružja kroz plućno krilo, dok je Mutić zadobio frakturu lubanje.

Dodali su kako su prostrijelne rane od vatrenog oružja zadobila još dvojica navijača. Više osoba dobilo je medicinsku pomoć te su pušteni kući. Najčešće se radi o ozljedama zadobivenim bacanjem kamenja i drugih tvrdih predmeta te o prijelomima.

Još jedna tragedija Puljičevih

Još jedna tragedija dogodila se u obitelji Puljić. Mlađi brat ubijenog Vedrana, Igor, slavio je jučer rođendan, a na vijest o smrti brata prerezao je vene.

'Životno nije ugrožen, s njim će sve biti u redu. Zašili smo mu ranu koja je nastala nakon što je presjekao živac na ruci', za Dnevni Avaz je izjavio jedan od dežurnih doktora Cum-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider