Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Svi na Wembley: Sedam tisuća sretnika i oni snalažljivi

Nakon nepune dvije godine hrvatski će navijači ponovno okupirati najslavniji stadion…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda, ali još više fantastična igra u Minsku vratili su nadu navijačima u snagu hrvatske nogometne reprezentacije. Bilićevim momcima trebala je samo jedna predstava u napokon punom sastavu da ponovno zalude cijelu naciju. Tako već danas počinje prva bitka za Wembley, ona hrvatskih navijača, dok će drugu 9. rujna igrati Engleska i Hrvatska.

Sretnici će morati ostaviti grla u Londonu, u ime svih onih koji do ulaznica nisu mogli…

Zorislav Srebrić tvrdi kako će HNS na raspolaganju imati sedam tisuća ulaznica za Wembley. Debelo premalo za sve Hrvate koji će tražiti reprizu jedne od najvećih pobjeda Vatrenih u povijesti, no ipak više nego što je glavni tajnik imao 2007. godine. Tada je na tribinama bilo oko sedam-osam tisuća Hrvata, neki kažu i deset.

Sustav prodaje biti će isti kao i tada, tvrdi Srebrić, no HNS će morati odlučiti kome dodatnih 1100 karata. Prošli put 21 posto otišlo je igračima, stručnom stožeru i bivšim Vatrenima, isto toliko IO-u, klubovima i savezima po županijama, 13 posto sponzorima te manji broj za dijasporu i suradnike. Nažalost, na internetu je tada pušteno tek 472 ulaznice što sada srećom neće biti slučaj.

Navijači će osim na službenim stranicama HNS-a,do karata moći doći preko službene navijačke udruge 'Uvijek vjerni' tj. njihove internet stranice, ako ste jedan od 13 tisuća članova. Preko te organizacije vjerojatno će određeni broj ulaznica dobiti i naše najveće navijačke skupine.

FIFA kaže kako agencije ne mogu prodavati karte, barem ne one koje je dobio HNS. No agencije će sigurno nuditi razne aranžmane pa se Hrvata očekuje više od 'službenih' sedam-osam tisuća.

Predbilježbe kreću od danas, HNS će vjerojatno morati raditi ždrijeb kao i za Euro i SP, a isto će vjerojatno napraviti i 'Uvijek vjerni'. Prijava će biti na tisuće, a dobitnika nedovoljno.

Sretnici će morati ostaviti grla u Londonu, u ime svih onih koji do ulaznica nisu mogli…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider