Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Naši navijači nisu stoka'

Oštra kazna za Torcidu: Petogodišnja zabrana u EU!

Deportacija i zabrana ulaska u zemlje Europske unije - epilog je to jučerašnjeg divljanja u Slovačkoj za navijače Torcide, koji su se potukli s tamošnjim specijalcima. No Hajduk je stao uz svoje navijače - klub je ogorčen brutalnošću slovačke policije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak 221 pripadnik Torcide deportira se u malim grupama iz Slovačke u Hrvatsku. Sve njih čeka čak petogodišnja zabrana ulaska u države Europske Unije.

Ako su počinili prekršaj ili kazneno djelo koje je evidentirala slovačka policija, onda trebaju odgovarat pred slovačkim sudom', izjavio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec te dodao:

'Ne sumnjam da će svaka korisna informacija koju ima policija u Žilini doći u splitsku policiju, i znat će za svaki detalj što se tamo desilo.'

>> VIDEO: Žestoka tučnjava Torcide i policije u Žilini!

>> Peroš: Nismo mogli pomoći navijačima

>> Adlešič kontra Slovaka: Ovaj put nisu krivi navijači!

Do ulaznica su Torcidaši dolazili razne načine. Kupovali obilježja domaćih navijača, i žicali građane Žiline da im kupuju ulaznice, prepričavaju Slovaci. No na stadion nisu ušli.

'Naši navijači nisu stoka da ih se onako izubija', Hajdukov je službeni stav, uputit će prosvjedno pismo Uefi, a traži da ga podrži i HNS. Đurđa Adlešić osuđuje brutalnost slovačke policije. Izbjegli su rješavanje sukoba na mirniji način.

Hvali pritom Bad Blue Boyse i njihovo ponašanje u Salzburgu. Borovec pak na Maksimiru, idući tjedan, predviđa malo tamniji scenarij.

'Ono što se desilo u Salzburgu i način navijanja na koji je tamo bio prisutan, a poznavajući mentalitet naših navijača sasvim je realno očekivati revanšizam - na neki način', rekao je Krunoslav Borovec.

Nadamo se da neće biti potrebe pričati o revanšizmu nakon gostovanja Red Bulla u Maksimiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider