Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavili i pohod na Knin

VIDEO: Hrvatski navijači mimohodom iskazali potporu Vukovaru

Ujedinjeni hrvatski navijači, bez istaknutih obilježja nogometnih klubova, u sklopu humanitarne akcije 'Hrvatski navijači Vukovaru', danas su mimohodom od središnjeg vukovarskog Trga Republike Hrvatske do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, odali počast Vukovaru, simbolu stradanja i stvaranje Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema procjenama Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u Vukovaru se oko podne okupilo nešto manje od tisuću navijača svih hrvatskih nogometnih klubova, a navijački skup osiguravao je velik broj policajaca koji su vukovarsko-srijemskoj policiji došli u ispomoć i iz susjednih županija.

'Prošle godine okupili smo se u Vukovaru nakon incidenta u Učeničkom domu kako bi pokazali da Vukovar nije sam, da cijela Hrvatska, njezini obični, mali ljudi još uvijek žive za Vukovar. Ove godine ponovno mimohodom poručujemo Vukovaru da nije sam', izjavio je član Koordinacije hrvatskih navijačkih udruga Darko Zlodi, vukovarski branitelj i zatočenik srbijanskih koncentracijskih logora.

Naglasio je da je mimohod dokaz ujedinjenosti hrvatskog naroda i poziv da i Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj treba biti bolje.

Skup navijača i zatim mimohod gradskim ulicama u dva je navrata narušio dio navijača izvikujući neprimjerene parole protiv Srba, no najveći dio puta do Vodotornja, odakle su navijači prebačeni autobusima na groblje, protekao je dostojanstveno, uz pjevanje hrvatskih navijačkih i domoljubnih pjesama.

Ujedinjeni hrvatski navijači kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju položili su vijenac, a zajedničku molitvu predvodio je velečasni Mato Martinković, župnik vukovarske župe Kraljice mučenika.

Humanitarnu akciju 'Hrvatski navijači Vukovaru', koju je organizirala Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga, započela je 10. travnja i traje do 13. lipnja i blagdana sv. Ante - zaštitnika siromašnih, kada će novac prikupljen od prodaje majica sa sloganom 'Hrvatski navijači Vukovaru', kao i novac doniran na posebni žiro-račun, biti predan vukovarskoj Udruzi sv. Vinka Paulinskog.

Član navijačke koordinacije Ivan Matijašić za Hinu je izjavio da će prikupljeni novac preko udruge biti doniran najsiromašnijim stanovnicima grada za nabavu osnovnih životnih namirnica i zadovoljavanje osnovnih potreba.

Nakon vukovarskog skupa navijači su se organizirano uputili u Zagreb na utakmicu Hrvatska-Ukrajina.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela potvrdio je da, izuzev neprimjerenih parola, na vukovarskom navijačkom skupu nije zabilježen niti jedan incident.

Iz Koordinacije navijačkih udruga najavljuju provođenje sličnih humanitarnih akcija i za druge u ratu stradale sredine, poput Knina i Škabrnje.

(Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider