Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osobna tragedija kapetana Redsa

Gerrard na Hillsboroughu izgubio 10-godišnjeg rođaka

Kapetan Liverpoola Steven Gerrard jedan je od onih koje je tragedija na Hillsboroughu 15. travnja 1989. godine najviše pogodila. Među 96 žrtava bio je i njegov 10-godišnji rođak Jon-Paul Gilhooley, najmlađi među preminulima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na obljetnici 20 godina tragedije na Hillsboroughu Gerrard će predvoditi komemoraciju, a njegove misli biti će uz preminulog Jon-Paula Gilhooleyja, 10-godišnjeg Stevenovog rođaka, koji je bio među 96 žrtava na stadionu, najmlađi među njima.

>> VIDEO: Najveća navijačka tragedija obilježava 20 godina

Vrijeme prolazi ali ožiljci nikad neće zacijeliti, a navijači i igrači nikad neće ih zaboraviti

'Bio sam šokiran gledajući te snimke na televiziji. Ležao sam na kauču i molio se da situacija ne izmakne kontroli,' prisjeća se Gerrard a prenosi Guardian.

'Nažalost, moju obitelj sljedeće jutro pogodio je šok kada smo saznali da je jedan naš rođak preminuo na utakmici. Bilo je jako teško, ali vidjevši reakcije njegove majke i oca postao sam još odlučniji postati igrač kakav sam danas postao. Oni su mi bili inspiracija,' priznao je.

'Viđam Jon-Paulovu obitelj na komemoracijama i lijepo je podijeliti taj trenutak s njima, kao i s drugim obiteljima. Uvijek su se ponašali dostojanstveno i klub je jako ponosan na njih i to kako se nose s tragedijom. Mi igrači ćemo im uvijek biti potpora, to vam garantiram.'

Tragedija na Hillsboroughu ima važno mjesto u povijesti Liverpoola, svjestan je toga Gerrard.

'Važno je da se ti ljudi pamte indvidualno, a ne kao brojka 96. Od tog dana svi smo se držali zajedno i to pokazuje kakav smo mi klub. Vrijeme prolazi ali ožiljci nikad neće zacijeliti, a navijači i igrači nikad neće ih zaboraviti,' zaključio je kapetan Redsa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider