FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Reakcije nakon FFC-a 13

Zovko: Ovako sjajan event nije zaslužio polupraznu dvoranu!

Nakon FFC 13 eventa u zadarskom Višnjiku, na konferenciji za novinare sudjelovali su predsjednik FFC-a Orsat Zovko, glavna zvijezda Igor Jurković, domaći junak Ante Verunica te sjajni Shkodran Veseli, kao i Jurkovićev protivnik Luis Tavares.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zovko je zadovoljan eventom, no ne i posjetom publike, dok sva tri borca nisu mogli biti neraspoloženi, budući da su došli do vrijednih pobjeda.

Prvi se na sam event osvrnuo Zovko, koji je FFC doveo u Zadar po drugi put, u nadi da će posjeta biti bolja nego prošlogodišnja, a u programu je bilo čak tri zadarska borca.

"Ovo je bio još jedan odličan event u programu FFC-a, mislim da smo svi sretni i zadovoljni završnicom i pobjedom Igora, koji se vratio na pobjedničke staze. Zadovoljni, jer smo učinili sve da publici pružimo odličan event. Zahvalio bih se gospodinu Denisu, direktoru dvorane, i Mirku kojeg smo maltretirali na dnevnoj bazi. Josipa smo maltretirali malo više prošle godine. Borbe su bile odlične, sad smo već ušli u rutinu i cijeli event ide kao po špagi. No, nikad nismo u potpunosti zadovoljni. Međutim, stvarno nemam ništa reći svojoj ekipi, idemo iz eventa u event, sve bolje i bolje i nadam se da ćemo do kraja godine pružiti pa sjajnih manifestacija", rekao je Orsat Zovko.

Nakon toga se osvrnuo na borce koji neke borce koji su nastupili:

"Istaknuo bih večeras da su ovdje s nama Ante i Skhodran. Oni su, uz Igora, po meni dva najbolja meča večeri. Koliko sam pratio Antu zadnjih nekoliko godina, ovo mu je bio jedan od najtežih mečeva, a tehnički ga je najbolje odradio. Bio je na vrhunskoj razini i sve nas oduševio. Zadovoljan sam i imat će ponovno priliku borit se u FFC-u. Što se tiče Skhodrana, tu nemam potrebe trošiti riječi. Čovjek je u ovom trenutku top europska klasa i ide prema svjetskom vrhu i mi ćemo mu pomoći da mu taj put bude što brži. To je tip borca kojeg ja iznimno cijenim, ide bez ikakvog kompromisa od početka do kraja. Još bih izdvojio i Ivana Brkljaču. Čovjek je dobio takve batine, bio je demoliran, ali ni jedne sekunde nije razmišljao o predaji. Ne znam od kud nije krvario. Iz nosa, iz arkade, cijeli je bio razbijen. Vraćao se i u momentu stvorio probleme Batiniću. To je jedan od najatraktivnijih mečeva koje sam gledao u zadnje vrijeme. Ivana ćemo sigurno još zvati."

Igor Jurković je, nakon uvjerljive pobjede bio kratak i jasan:

"U Denveru nisam bio pravi ja, ali vratio sam se na pobjedničke staze i mislim da smo Luis i ja pružili vrlo atraktivan i dobar meč te da je publika uživala zajedno sa mnom. Pripremao sam se sa svojim trenerom Leonardom i prošla nam je taktika koju smo osmislili. Zadovoljni smo obojica. Sad je na redu kratak odmor i na jesen opet krećemo."

Njegov protivnik Luis Tavares nije pružio nastup kakav se očekivao.

"Ovo nije bio dobar meč za mene. Publika je bila na Igorovoj strani i bio je bolji. Nemam isprike. Večeras je bio bolji", kratak je bio 22-godišnjak iz Zelenortskih otoka.

Junak domaće publike Ante Verunica savladao je sjajnog Elmira Mehića, u borbi koja mu je vjerojatno bila najbolja u cijeloj karijeri. On je, naravno, bio presretan:

"Zahvaljujem FFC-u i svojim trenerima. Protivnik je bio dobar, štoviše odličan, ali sve smo podredili tome da ga spriječimo u tome što je naumio. Ova je pobjeda samo točka na i, možda moj najbolji meč u karijeri. Sve je bilo na vrhunskom nivou, ali ovaj je put pobjeda otišla na moju stranu i mislim da je zaslužena. Nadam se da će biti još koja."

FFC 13: Sjajni nokauti u MMA dijelu večeri, Jurković razbio Tavaresa!

Shkodran Veseli je ponovno, nakon Osijeka i borbe protiv Stevana Živkovića, nastupio u najboljoj borbi večeri.

"Hvala Orsatu Zovku i Marku Petraku za prilici za nastup na FFC 13. Sve je bilo sjajno, sam Zadar, kao i ljudi. Imao sam tri borbe na FFC-u. Sad sam se borio s Konskim. On je odličan Muay Thai borac i borio se s odličnim borcima. Dobro sam se spremio za njega. Bila je to dobra borba. Hvala FFC timu", rekao je Albanac kojeg je Zovko još jednom pohvalio rekavši kako je Veseli ozbiljan kandidat za borbu za FFC-ov pojas. Naime, FFC pojase prvaka najvjerojatnije namjerava uvesti od jeseni.

Zovko se na kraju još jednom osvrnuo na Zadarsku publiku...

"U Zadar se nećemo vratiti jer si ne možemo priuštiti takav luksuz. Ovo je bio drugi pokušaj i mi smo sve odradili vrhunski. Uz sve pohvale ljudima koji su nam pokušali pomoći, napravili su sve da event uspije. Jednostavno si ne možemo dozvoliti taj luksuz. Ubijemo se od posla, uložimo hrpu novaca u produkciju, dovedemo svjetske borce i da imamo praznu dvoranu. Testirali smo neke gradove. U Osijeku i Poreču se traži karta više. Jednostavno moramo ići u smjeru gdje to ljudi žele gledati. Imamo ponude iz europskih gradova, ove ćemo godine sigurno odraditi jednu od top europskih destinacija, već smo dogovorili Beč. Nažalost, to je tako. Nismo zaslužili praznu ili polupraznu dvoranu. Još jednom zahvaljujem svima koji su nam pomogli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider