FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borilački spektakl u Višnjiku

FFC 13: Sjajni nokauti u MMA dijelu večeri, Jurković razbio Tavaresa!

U Zadru je održan Final Fight Championship 13 koji je ponudio puno zanimljivije borbe u MMA dijelu večeri, dok je Igor Jurković opravdao očekivanja protiv Tavaresa...

Nakon Ljubljane, Final Fight Championship je stigao u Zadar. Fight card bio je, kao i u Sloveniji, podijeljen na MMA i kickboxing dio večeri.

Već u prvoj borbi vidjeli smo ekspresni nokaut. Hrvoje Martić slavio je nokautom nakon samo 35 sekundi prve runde. Dijametralno suprotna bila je borba Banovića i Blažičevića koja je otišla u tri iscrpne runde, a na kraju je pobjedu zasluženo odnio Banović jednoglasnom odlukom sudaca.

U možda i najzanimljivijoj razmjeni udaraca MMA dijela, Poljak Prachino pobijedio je Mikulića. Obojica su krenula silovito, a Prachino je u jednom momentu sjajnim high kickom složio na pod hrvatskog borca i već nakon nešto više od dvije minute zaključio borbu.

Borba između Brkljače i Batinića također je ponudila uzbuđenja. Nakon izjednačene prve runde, Batinić je preuzeo kontrolu borbe i uputio niz teških udaraca. No, Brkljača je izdržao sve nalete, čak u pojedinim trenucima i preuzeo inicijativu, ali je Batinić sveukupno gledajući bio bolji i slavio jednoglasnom odlukom sudaca.
 
U borbi večeri MMA dijela možda nismo vidjeli očekivani spektakl, ali smo na kraju svjedočili nokautu Wolfa koji je prvu rundu bio inferiorniji, dok je u drugoj rundi jednim potezom onesvijestio Milinkovića. Hrvatskom borcu se nekoliko minuta trebala ukazivati pomoć…
 
Zanimljivu borbu u kickboxing dijelu večeri pružili su Verunica i Mehić. U otvorenoj razmjeni udaraca, Verunica je bio življi i raznovrsniji te je ostavio bolji dojam od BiH borca. Hrvatski borac je na opće oduševljenje zadarske publike slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Odličan meč gledali smo između Veselog i Konskog, koji je na kraju otišao u tri runde, a odluku o pobjedniku donijeli su suci. Veseli je na startu bio aktivniji, ali se Sloavk probudio u drugoj rundi i gotovo se ravnopravno nosio s albanskim borcem. U trećoj rundi je uputio i jedan udarac koji je uzdrmao Veselog, ali to mu ipak nije donijelo prevagu kod sudaca.

U glavnom i najiščekivanijem meču cijele večeri susreli su se Igor Jurković i Luis Tavares. Jurković je odmah preuzeo inicijativu i vrlo samopouzdano napadao Tavaresa. Hrvatski borac imao je konkretnije i teže udarce od Tavaresa te odličnom serijom krošea u samoj završnici potvrdio pobjedu.

FFC 13 – Zadar, rezultati:

MMA

Hrvoje Martić pobijedio Fabija Ambrosinija – nokaut (1. runda)

Darko Banović pobijedio Matiju Blažičevića – jednoglasna odluka sudaca

Marcin Prachino pobijedio Božu Mikulića – nokaut (1. runda)

Francisco Barrio pobijedio Patricka Perešu – submission (3. runda)

Matej Batinić pobijedio Ivana Brkljaču – jednoglasna odluka sudaca

Ruben Wolf pobijedio Sašu Milinkovića – nokaut (2. runda)

Kickboxing

Tigran Movsisyan pobijedio Slobodana Kajmakoskog – jednoglasna odluka sudaca

Ante Verunica pobijedio Elvira Mehića – jednoglasna odluka sudaca

Ibrahim el Bouni pobijedio Denis Marjanović – jednoglasna odluka sudaca

Shkodran Veseli pobijedio Vladu Konskog – jednoglasna odluka sudaca

Sergei Lascenko pobijedio Dimitros Delis – nokaut (2. runda)

Igor Jurković pobijedio Luisa Tavaresa - jednoglasna odluka sudaca

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider