FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Nepotrebni cirkus'

Žestoka reakcija Cro Copa: 'Nabacivali su se blatom na mene!'

Ne stišavaju se reakcije nakon što je Mirko Filipović priznao da je uzeo hormon rasta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cro Cop se ponovno oglasio na Facebooku, ovaj put razočaran reakcijama medija i javnosti nakon što je otkriveno da je uzimao hormon rasta.

VIDEO Mirko se opet oglasio: Kakva halabuka, samo sam čekao Andriju Jarka

Podsjećamo, Mirko Filipović je trebao boriti se u Seoulu protiv Anthonyja Hamiltona, a u sklopu priprema za tu borbu uzeo je hormon rasta o čemu je obavijestio čelnike UFC-a. Oni za to nisu previše marili već su ga odlučili suspendirati.

Nakon nekoliko dana zatišja Cro Cop je imao potrebu osvrnuti se još jednom na cijeli slučaj.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Evo dragi prijatelji, pošto su se cijenjeni mediji ispucali u disciplini tko će se više nabaciti blatom red je da se i ja javim iako bi se trebao nasmijati i odmahnuti rukom i uživati u svojoj krvavo zarađenoj penziji ali red je red.

Dvije stvari sam u ovom svemu naučio, da čovjek uči dok je živ i da nitko nije prorok u svom selu. Mediji su me spremno popljuvali jer sam uzeo nešto da pokušam sanirati ozljedu i to sredstvo koje koristi velik broj sportaša iako ga zabranjuju jer u malim količinama je lijek i jako teško ili nikako je dokaziv u tijelu, jer ga tijelo samo proizvodi.

Pa solne kiseline bi se napio da će mi to sanirati ozljedu, spasiti nastup i riješiti bolova, pa i obične vitaminske infuzije su zabranjene, da ne spominjem dalje.

A da stvar bude gora ili bolja, kako se uzme, ukoliko ti liječnik napravi terapeutsko izvješće, nakon toga ti ta agencija to isto može odobriti i onda nema problema. Onda moze, al bez pitanja ne može!!

Uglavnom nabacivali su se blatom na mene, svaka druga riječ DOPING. Još bih razumio da sam otišao na borbu i da su nakon borbe objavili pozitivan nalaz na neko nedopušteno sredstvo. Iako doping podrazumijeva poboljšanje tjelesnih mogućnosti, a ja niti sam to zato uzeo niti sam mogao imati ikakve benefite od toga a napali su me i razvlačili kao da sam imao kamen sa Kriptona tokom borbi u suspenzoru i da sam zato imao takvu karijeru a ne radi životinjskih treninga i odricanja svih vrsta.

Ali pljuvanje je naš nacionalni sport i to treba tako i prihvatiti. Ispalo je sranje koje mi nije trebalo i to samo zato jer sam htio biti korektan. Ali kad ljudima nabaciš loptu na volej bilo je za očekivati da ce je zakucati. Jebiga,takvi smo. Svi mi!

I ne ljutim se ja na nikoga, sve je to moja greška, ali ne što sam uzeo hormon rasta da probam zaliječiti rame već što sam glumio poštenjačinu i sam im prijavio. Ali valjda je tako trebalo biti, ionako sam bio na kraju svoga borilačkog puta. Ko zna zašto je ovo i dobro i ko zna čega me to sve poštedilo. Svako zlo za neko dobro.

Jedino nije bilo korektno od novinara da me tako razapnu. Niti sam učinio neku štetu, nisam odradio na kraju ni tu borbu, sam sam obavijestio poslodavca da imam ozljedu težu i da sam uzeo hormon radi sanacije i to na preporuku struke i još im ponudim da posaljem nalaze i snimak magneta gdje se sve vidi.

I sve džabe, ajmo ga zgaziti. Ali šta je tu je, idući tjedan će ta agencija priopćiti da jer sam bio fer i korektan?! Da će me suspendirati umjesto 4 samo dvije godine. Iako sam im prije svega toga rekao da borbu neću odraditi i da ću u mirovinu jer mi je tijelo previše oštećeno i da je rame rezultat toga i da u 42-oj nemam vremena a ni volje da budem iskren čekati da se zaliječim a to je proces od barem godinu dana.

I da, stvarno ne mogu više. Ipak su napravili cirkus nepotrebni. Ali to je tako. Takva su pravila! I to treba poštivati. I poštujem! A sa mišljenjem ljudi koji do podne mrze sami sebe a popodne cijeli svijet i koji ne mogu podnijeti ničiji uspjeh ću se zamarati kad umjesto od svog krvavog rada i znoja budem živio od njihovog mišljenja. Pozdrav!", napisao je Mirko Filipović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider