FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najbolji talijanski MMA borac

VIDEO Održana konferencija za medije: Sakara potpisao za FFC!

Najbolji talijanski MMA borac i bivši UFC-ovac, Alessio 'Legionarius' Sakara, ovaj je četvrtak potpisao ugovor s vodećom regionalnom borilačkom promocijom Final Fight Championship.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom potpisivanja ugovora i Alessiova posjeta Zagrebu održana je i konferencija za medije koju je otvorio vidno oduševljen predsjednik FFC-a Orsat Zovko.

''Alessio je jedno od najvećih pojačanje FFC-a, možda od samih početaka pa do dan danas. Svi oni koji su imalo pratili borilački sport, MMA i posebno UFC znaju da je Alessio Sakara jedan od najboljih europskih boraca, najbolji Talijan koji se ikada borio u UFC-u. Mislim da je u UFC-u skupio ukupno 19 borbi. Imamo još puno planova s Alessiom, ne samo što se tiče njegovog angažmana i borbe za FFC, nego smo razgovarali o mogućnosti da dovedemo FFC u Italiju jer su neki od sponzora koji su vezani za Alessia jako zainteresirani. S Alession u iduće dvije, tri godine imamo velike planove i nadam se da ćemo ići korak po korak. Do kraja godine će se boriti sigurno jednom ili dvaput. Jedan meč smo već rezervirali, a ako prođe sve OK i ne bude povreda možda ćemo ubaciti i drugi meč do kraja godine'', rekao je Zovko.

Alessio će ulaskom u FFC pojačati već vrlo jako kategoriju do 93 kg, a o svome se pristupanju FFC-u osvrnuo sljedećim riječima:

''Želim se iskazati u FFC-u. Promijenio sam kategoriju i borit ću se u kategoriji do 93 kg. Osjećam se jače i mogu se više iskazati nego što sam pokazao u nižoj kategoriji u UFC-u. Hrvatska je blizu Italije i mnogo mojih fanova iz Italije me može doći podržati. Zato mi se ovo sviđa. Zbog blizine ovdje mogu odraditi i pripreme pa će me hrvatski obožavatelji borilačkih sportova moći bolje upoznati. Sviđa mi se FFC, tu ima soccer kickova i pravih udaraca. Ovo je moj novi dom u kojem ću pokazati svoj stil.''

Prisutnima se obratio i g. Sanna, Alessiov menadžer koji je svog borca predstavio hrvatskoj javnosti i medijima.

''Alessio je jedan od najpoznatijih europskih boraca. Osam smo godina bili u UFC-u, ali s njima smo prekinuli suradnju je nisu htjeli da se Alessio bori u poluteškoj kategoriji. To smo htjeli promijeniti jer se Alessio osjeća slobodnije u ovoj suradnji s g. Zovkom kojem i zahvaljujemo i koji nam daje priliku da pokažemo pravog Alessia Sakaru i njegov pravi stil.''

Alessiju sve FFC sviđa zbog sličnosti s Prideom, a organizaciju i produkciju je nazvao 'savršenom'.

''Ovo je najbolja organizacija u Europi. Nije mi uopće važno s kime ću se boriti jer se volim boriti. Možda ne odmah u prvom meču, ali u drugom bih se volio boriti s nekim jakim europskim imenom.''

Na pitanje je li upoznat s FFC-ovim 'rosterom', Alessio je odgovorio.

''Naravno! Poznajem Ricca Rodrigueza, s Nandorom Guelminom sam nedavno sparirao u Rimu i u Austriji. Poznajem i Paula Daleya jer sam znao trenirati u Mike's Gymu. Poznajem i Eddija Sancheza. Od Hrvata poznajem Mara Peraka. 2009. u Rimu je nastupio na priredbi koju sam organizirao. Bila je to borba večeri. Sad ćemo možda biti na istom 'fight cardu'. Znam da Hrvatska ima dugu tradiciju što se borilačkih sportova tiče. Da ne spominjem Cro Copa, on je legenda. Prvi borac na svijetu koji je bio K-1 i MMA šampion. Svi na svijetu znaju Cro Copa. A prijatelj mi je i Igor Pokrajac. S njim sam znao dijeliti svlačionicu u UFC-u i razgovarati na talijanskom. Dobro zna talijanski. Tu je i Stipe Miočić. Hrvatska ima pregršt dobrih boraca,“ rekao je Sakara.

Sakara se ne boji činjenice da je imao dugu pauzu od borbi.

''Nije mi to problem. Ali sad moram trenirati u ringu i zaboraviti kavez. Inače sam boksač, ali imam i crni pojas iz jiu jitsua. Sada u Rimu treniram i hrvanje pa možda malo promijenim stil u idućem meču. Ako me nokautiraju dobro, ali dok me ne završe ne izlazim iz ringa. Ja se nikada ne predajem.''

Poznat po svojim brojnim tetovažama Alessio se našalio da bi uskoro mogao istetovirati logo of FFC-a osvoji li titulu, a predsjednik FFC-a Orsat Zovko je još jednom ponovio da se nada da će Sakara na FFC-u nastupiti dvaput do kraja godine, a možda čak i u meču za naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider