FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pojas čini razliku

UFC 210 donosi i okršaj sjajnih boraca koji sanjaju samo o naslovu

Nova TV u noći sa subote na nedjelju donosi vam novu borilačku poslasticu - UFC spektakl u američkom Buffalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz borbu večeri na UFC-u 210 između Cormiera i Johnsona, najveći interes izaziva okršaj Weidmana i Mousasija - sjajnih boraca koji sanjaju samo o naslovu.

Bivši prvak Chris Weidman protiv čovjeka koji se to sprema postati - Gegarda Mousasija.

Okršaj top imena srednje kategorije bit će jedan od vrhunaca večeri u Key Bank Centeru, domu NHL momčadi Buffalo Sabresa. Sablje će za vikend ostati u koricama, a Arenom odzvanjati udarci.

"Weidman je dokazao kao prvak koji je zaslužio, traži ponovno tu priliku, ali Mousasi je taj koji je zapravo lav, traži svoj plijen. Mislim da je Mousasi u ovoj prilici u puno boljoj poziciji uzeti taj meč, jer ima dosta pobjeda koje je nanizao. I po meni je prije trebao dobiti tu priliku za titulu", smatra Igor Pokrajac, stručni sukomentator Nove TV.

Upravo je pojas koji je nekada bio u Weidmanovu vlasništvu ono što čini i najveću razliku između ovih boraca.

U nekim osnovnim parametrima dosta je sličnosti. Weidman je samo godinu dana stariji, a jednake su visine i težine. Obojica su odradila po 11 borbi u UFC-u, a Amerikanac se može pohvaliti većim rasponom ruku.

Chris Weidman proslavio se s dvije uzastopne pobjede nad Andersonom Silvom kojima je okončao dugogodišnju vladavinu velikog Brazilca. Naslov je kasnio obranio protiv Machide i Belforta, da bi ga krajem 2015. razvlastio Luke Rockhold.

"Na kraju dana, odlazim doma k predivnoj obitelji koja me voli. Imam navijače koji me vole, Bog je još uvijek dobar i vratit ću se", obećao je Weidman.

Ipak, vratio se porazom. Nakon Rockholda pobijedio ga je i Romero, te s dva uzastopna poraza ulazi u ring Mousasiju, Armencu rođenom u Teheranu, koji je kao četverogodišnje dijete preselio u Nizozemsku i nastupa pod njihovom zastavom, iako će nadimak "Armenski ubojica" dovoljno reći o tome kako se Mousasi osjeća.

Nakon posljednje pobjede protiv Halla poslao je jasnu poruku.

"Tko god ima pojas. Dolazim, ja dolazim", poručuje Mousasi.

Meč koji svakako treba vidjeti...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider