UFC-ov 209 spektakl u Las Vegasu ponudio je mnoštvo dobrih borbi, a u jedinoj borbi za pojas - onoj u velter kategoriji, Tyron Woodley ostao je prvak.

Glavni program UFC-a 209 otvorila su dva legendarna udarača Alistair Overeem i Mark Hunt. Uoči ove borbe obojica su svoje posljednje poraze upisali protiv aktualnog prvaka teške kategorije - Stipe Miočića.

Revanš Overeema i Hunta čekao se punih 9 godina, a i ovaj put ishod je bio isti. Tekla je sredina treće runde kada Nizozemac dvaput koljenom pogađa Hunta i sudac nema izbora nego prekinuti borbu. Poštovanje prema 42-ogodišnjem kolegi Overeem je iskazao i prije nego je napustio ring.

"Slušajte, ovaj čovjek je snažan. Jednom sam se već borio s njim, zapravo sam Markov obožavatelj. Pokazao je vrhunsko znanje tijekom karijere, osvojio je K1, radili smo jako, uvijek smo radili jako. I nismo još gotovi, ponovno smo u vrhu", poručio je nakon borbe Overeem.

Borba večeri trebala je biti ona u velter kategoriji, u kojoj je Tyron Woodley branio pojas protiv Stevena Thompsona. No bila je sve samo ne to. U prve četiri runde nije se ništa ozbiljnije događalo, a na samom kraju pete je Woodley na kraju obranio pojas tijesnom većinskom odlukom sudaca, no publika je oba borca zbog neaktivnosti iz dvorane ispratila zvižducima.

Tyron Woodley i Stephen Thompson
Tyron Woodley i Stephen Thompson (Foto: AFP)

"U zadnjoj rundi svi znamo da sam išao na nokaut, volio bih da sam to napravio u još par rundi, ali bila je to dobra borba. Znao sam da je neizvjesno pa sam se samo molio i radio što mogu da pojas ostane kući."

Srećom, krcata dvorana u Las Vegasu imala je u čemu uživati. Izdvajamo borbu Amerikanca Venate i Šveđanina Teymura u kojoj spektakularnih udaraca nije nedostajalo. Tejmur nije bio favorit, ali je na kraju jednoglasnom odlukom sudaca došao do pobjede, a potom od šefa UFC-a Dane Whitea javno zatražio bonus.

"Imam dva uzastopna nokauta, večeras sam napravio odličan show za sve gledatelje. Dana, 50 tisuća dolara molim", zatražio je David Teymur.