FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Da, to se dogodilo

Tri povijesna trenutka kada je nokautiran Vladimir Kličko!

Kad ne ide u praksi, uvijek se mogu izvući snimke iz arhive. Apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji, Vladimir Kličko, izgubio je u karijeri tri meča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji od njih prije devet godina od Amerikanca Lamona Brewstera. Zanimljivo, Kličko nikada nije izgubio na bodove. U svakom od tri meča je nokautiran. Evo podsjetnika:

Ross Puritty, 5.12.1998.

Bila je to totalna senzacija. Vladimir je ušao u meč sa skorom 24-0, a Ross Puritty je do tada imao isto toliko pobjeda, ali i 13 poraza. Bio je programiran za ulogu još jedne usputne stanice u Kličkovoj karijeri, no stvari su završile sasvim suprotno od planiranog.

Meč je bio u Kievu, pred domaćom publikom Ukrajinac je bio bolji, no Puritty je preživio pravu kišu udaraca. No, u kasnijoj fazi meča Kličkova je snaga kopnila i kada ga je Amerikanac načeo u desetoj rundi, nije se uspio vratiti.

U desetoj rundi spasio ga je gong, početkom jedanaeste, u ring je uskočio Kličkov trener Fritz Sdunek i spasio svog pulena od težeg nokauta. Vladimir Kličko je izgubio WBC International naslov, a obiteljsku čast spasio je Vitalij koji je Purittyja nokautirao 2001.

Corrie Sanders, 8.3.2003.

Poslije prvog poraza u karijeri, Vladimir je nanizao 16 pobjeda (Schulz, Byrd, Botha, Mercer...), a onda je došao meč u Hannoveru u ožujku 2003-će. Bila je to šesta obrana WBO naslova kojeg je Kličko držao. Snažni i visoki Južnoafrikanac (193cm) istinski ga je prebio.

Početak Kličkova kraja krenuo je od konca prve runde, a nakon što ga je u nešto više od minute Sanders četiri puta slao u nokdaun, sudac je prekinuo meč. Kao i Purrityja, i Sandersa je već u sljedećem meču riješio brat Vitalij. Meč Sandersa i Vladimira Klička, The Ring magazine proglasio je najvećim svjetskim iznenađenjem godine.

Lamon Brewster, 10.4.2004.

Bilo je to tmurno razdoblje Vladimirove karijere. Poslije Sandersa pobijedio je u dva meča, a onda dobio priliku boksati protiv Lamona Brewstera za upražnjeni WBO naslov.

Od ove trojice koji su ga nokautirali, Brewster je najniži (188cm, kao i Povetkin), ali na snimci je vidljivo kako tada Ukrajinac nije htio ili nije mogao/uspio zadržati protivnika držanjem u klinču.

Lamon Brewster prebio je Klička te večeri u Las Vegasu, a svoju zadovoljštinu Vladimir je dobio tri godine kasnije kada je istog protivnika u Koelnu dobio prekidom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider