FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Umalo do senzacije

Talentirani Splićanin zaslužuje ulazak među 'velike dečke'

Lijepo je bilo vidjeti Hrvate u glavnim ulogama u Moskvi, a Agron Preteni je potvrdio kako mu je mjesto na najozbiljnijim kickboksačkim priredbama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

23-godišnji Splićanin Agron Preteni ugodno je iznenadio šire mase u ožujku na World Grand Prix finalu kada je slavio protiv Andreja Stoice, poznatog Rumunja koji je u toj borbi slovio kao veliki favorit. Repriza tog meča dogodila se u Moskvi, a Preteni je ponovno, kao i veliku većinu svojih borbi, dobio na bodove.

>> VIDEO: Veliki hrvatski talent do finala, laka pobjeda Badr Harija!

Bila je to svojevrsna potvrda Pretenijevog talenta i spremnosti na velike stvari. Iako je Žuravljev trenutačno klasa više, Preteni je u prvoj rundi pokazao kako nije ''spustio gaće'' pred borcem koji je u svojoj karijeri pobjeđivao marke poput Sakija i Londta.

Splićanin je ostvario uspješnu amatersku karijeru. U Italiji je 2008. postao svjetski juniorski prvak u low kicku, a ove godine je u Brazilu u ''low kicku'' osvojio i svjetsko amatersko srebro u seniorskoj konkurenciji. Nitko u Hrvatskoj u juniorskoj konkurenciji nije radio rezultate kao Preteni. Uz velike uspjehe u amaterskom dijelu, Preteni je posljednjih godina počeo graditi profi karijeru.

182-centimetra visokog Pretenija karakteriziraju sjajne boksačke tehnike. U mečevima protiv Stoice je pokazao koliko je opasan njegov lijevi kroše. Borac splitskog Pit Bulla je miran tip, spreman spartanski se podrediti svojoj karijeri koja je počela pisati velike stvari.

Glory se istaknuo posljednjih godina kao organizacija koja okuplja najbolje svjetske kickboksače, mogla bi uskoro baciti oko i na našeg borca. Svojom fizionomijom i talentom čini se kako bi u sljedećim godinama imao što reći u kategoriji do 95 kilograma u kojoj caruju Spong, Ilunga, Verlinden, Corbett i društvo.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider