FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kreće Europska MMA liga!

MMA liga dobila petoricu apsolutnih prvaka: Pejić slavio pa izazvao bijes publike!

U superfinalu Hrvatske MMA lige vidjeli smo neke sjajne završetke, ali i suze te umalo tučnjavu dvaju timova!

Pred oko 3500 gledatelja u Ciboni održano je prvo superfinale Hrvatske MMA lige na kojem smo dobili smo petoricu apsolutnih prvaka. Za pojas su se borili prvaci kategorija iz prve dvije sezone (2012. i 2013.), ali bilo je i nekih zamjena zbog ozljeda.

Hrvatska je ujedno dobila pet članova reprezentacije koja će sudjelovati u Europskoj MMA ligi koja kreće sljedeće godine. To su Dorijan Ilić (teška), Matej Batinić (poluteška), David Vasić (srednja), Anto Radman (velter) i Filip Pejić (laka).

Superfinale su otvorili Marko Burušić, prvak iz premijerne sezone te Filip Pejić, koji je naslov odnio ove godine. Obojica su imali gromoglasnu podršku navijača i atmosfera je uistinu bila fenomenalna. Slavio je Pejić polugom na ruci u drugoj rundi i tako postao prvi član hrvatske MMA reprezentacije. Na kraju je umalo došlo do tučnjave između timova boraca zbog nesportskog ponašanja Pejića, ali sve se srećom brzo smirilo.

U drugom superfinalu vidjeli smo velteraše Lovru Vrkića i Antu Radmana. Obojica su upali kao zamjene. Vrkić je kao finalist ove sezone zamijenio Zdravka Dukića, dok je Radman zamijenio Lovrinog brata Luku, pobjednika prošle sezone. Pojas MMA lige uzeo je Anto Radman nakon poluge na ruci u prvoj rundi. Radman je briznuo u plač, no to su bile suze radosnice zbog pobjede u superfinalu kojeg je osvojio iako nije bio prvak niti jedne sezone.

U srednjoj kategoriji pojas je uzeo David Vasić, prvak iz 2012. On je pobijedio Zorana Đođa, finalista ove sezone koji je upao u superfinale nakon teške ozljede ovogodišnjeg prvaka Antonija Mijatovića. Vasić je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon čega je poletio u zagrljaj Zelgu Galešiću koji sukomentira MMA ligu za Novu TV s Vladom Bobanom. Zelg je inače Vasićev trener u pulskom Trojanu.

U poluteškoj kategoriji vidjeli smo reprizu neizvjesnog finala iz sezone 2012. Matej Batinić je ove godine izborio šansu za revanš Boži Mikuliću, a dva prvaka konačno su mogli odlučiti tko će uzeti pojas MMA lige. Prvi put u večeri vidjeli smo cijele tri runde (po 5 minuta). Opet je bilo neizvjesno, ali ovaj put su suci pobjedu dali Batiniću koji će se sljedeće godine boriti u Europskoj MMA ligi.

Na kraju večeri dobili smo i apsolutnog prvaka u kraljevskoj kategoriji. Opet smo vidjeli reprizu finala iz prošle sezone. Dražen Glavaš je dva puta bio finalist, a u superfinale je upao kao zamjena umjesto Saše Milinkovića. Sada je imao šansu za osvetu Dorijanu Iliću, prvaku teške kategorije iz 2012. No, bez šansi je ostao vrlo brzo jer je sjajan nokauter Ilić natjerao suca da brzo prekine meč.

Superfinale Hrvatske MMA lige:

Do 70 kg: Filip Pejić pobijedio Marka Burušića - poluga na ruku
Do 77 kg: Anto Radman pobijedio Lovru Vrkića - poluga na ruku
Do 84 kg: David Vasić pobijedio Zorana Đođa - tehnički nokaut
Do 93 kg: Matej Batinić pobijedio Božu Mikulića - odluka sudaca
+ 93 kg: Dorijan Ilić pobijedio Dražena Glavaša - tehnički nokaut

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider