FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Veliki obračuni

Spektakl neće izostati: Pogledajte što vas sve čeka na UFC-u 209

Dva dana ostala su do novog borilačkog spektakla na Novoj TV i Gol.hr-u, izravno iz Las Vegasa. U noći sa subote na nedjelju, što sve donosi najjača UFC-ova priredba ove godine, donosi Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borba za naslov prvaka, meč za privremeni naslov, borba renomiranih teškaša... UFC 209 u Las Vegasu ovoga vikenda ima praktički - sve!

Na Gol.hr-u i na Novoj TV vidjet ćete pet glavnih borbi. Sve počinje s legendarnim teškašima: Alistairom Overeemom i Markom Huntom.

Iako danas imaju 36, odnosno 42 godine, i dalje su u top deset teškaša svijeta. Nakon velikih karijera u Japanu, u UFC-u su ostvarili šest, odnosno sedam pobjeda, i doživjeli po četiri poraza. A od toga je posljednji bio Overeemov poraz od Miočića u meču za naslov prvaka.

Nakon njih, u oktogon će ući dvojica UFC-ovih talenata: Amerikanac Lando Vannata ima 24 godine, a Šveđanin David Teymur 27. Bore se u lakoj kategoriji, do 70 kilograma, tek se probijaju u UFC-u, ali pucaju - visoko!

Treći meč večeri bit će između dvojice iskusnih boraca, ali vrlo različitih biografija. Amerikanac Rashad Evans je legenda UFC-a, bivši prvak! A Australac Dan Kelly: vrhunski džudaš, s četiri nastupa na Olimpijskim igrama! Kelly je nakon džudaške karijere, u UFC-u ostvario dobar omjer od pet pobjeda i jednog poraza, ali još se nije borio s nekim Evansove klase.

A onda - prvi vrhunac večeri: borba za privremeni naslov prvaka u lakoj kategoriji, u kojoj se sudaraju: Rus i Amerikanac, obojica u naponu snage! Rus Habib Nurmagomedov zasad je - nepobjediv! Ima svih osam pobjeda UFC-u, i uz to: svih 16 pobjeda u raznim ruskim organizacijama. Na drugoj strani će biti Tony Ferguson, s odličnim omjerom 8-1 u UFC-u.

Pobjednik će osvojiti takozvani "privremeni naslov", jer nakon toga, za pravu titulu, borit će se protiv Conora McGregora kad se sjajni Irac vrati u svoju kategoriju, u kojoj je apsolutni vladar.

I za kraj, glavna borba večeri: za naslov prvaka u kategoriji velter, do 77 kilograma. E, u njoj će se suprotstaviti dvojica najboljih velteraša svijeta u ovom trenutku: prvak Tyron Woodley i izazivač Stephen Thompson. Obojica su na vrhuncu svojih karijera. Imaju po devet mečeva u UFC-u, Woodley s omjerom 6-2, Thompson 7-1.

A ova treća jedinica je neriješeni ishod njihovog međusobnog meča od prije četiri mjeseca, koji je proglašen najboljom borbom večeri. Tim remijem Woodley je obranio pojas, ali Thompson je dobio ekspresnu priliku za novi napad.

UFC 209 gledajte UŽIVO na GOL.hr-u ove nedjelje od 4 ujutro te u večernjem terminu od 23 sata na Novoj TV!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider