FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Meč desetljeća

'Ruski Tyson' nasrnut će na apsolutnog prvaka svijeta: Kakve su mu šanse?

Sudar za titulu prvaka svijetu dvaju bivših olimpijskih pobjednika: Rusa Aleksandra Povjetkina i Ukrajinca Vladimira Klička...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto manje od dva mjeseca ostalo je do jednog od najiščekivanijih boksačkih mečeva posljednjih desetak godina. Sudar dvaju bivših olimpijskih pobjednika: Rusa Aleksandra Povjetkina i Ukrajnica Vladimira Klička.

Neporaženi Rus na svom terenu, u sudaru oko kojeg su se zavrtjeli silni milijuni, dočekuje apsolutnog prvaka svijeta.
23 milijuna dolara iskrcao je Povjetkinov menadžer Vlad Hrjunov, potukavši produkciju braće Kličko i Wilfrieda Sauerlanda, koji su ponudili puno manje za organizaciju meča ponajboljih teškaša današnjice.

 

''Drago mi je da je došlo do ovog meča. Vjerujem da je Vladimir najbolji boksač svijeta u ovom trenutku, i zato mi je drago da ću mu se suprotstaviti. Pripreme idu jako dobro'', kaže Povjetkin.
Vladimir Kličko ističe:
''Očekujem napet meč, na neki način usporedio bi Povjetkinov stil sa stilom Mikea Tysona jer uvijek ide naprijed. Tako će vjerojatno ići naprijed i u ovom meču, tako da će biti intrigantno.''

Onako kako je to radio u najboljem meču teškaša posljednjih godina protiv Marca Hucka. Povjetkin je 2008. i 2009. dva put izbjegao sudare s Vladimirom. Rusu su 33 godine, visok je 188 centimetara težak 104 kilograma. Raspon ruku mu je 191 centimetar, neporažen je u 26 mečeva. Upisao je 18 nokauta. Wach i Pianeta posljednje su Vladimirove žrtve. Inspiracija za ovu borbu mu je i gostujući teren.

Vladimir Kličko objašnjava:
''Vitalij se borio u Moskvi prošle godine. A kada se moj brat borio ovdje shvatio sam da je to i moj san i on polako postaje stvarnost.''
Rahman, Čagajev, Byrd sve su to respektabilna imena koje Povjetkin ima u svojoj riznici pobjeda. Sve to doduše ima i Vladimir, a i svi oni su za Vladimira druga liga. Zna to Povjetkin. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider