FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pojačanje iz ufc-a

Cro Cop protiv Silve, a onda ludilo: Pogledajte raspored spektakla u Japanu

Bliži nam se novi veliki borilački spektakl na kraju godine s Mirkom Filipovićem u glavnoj ulozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanska organizacija Rizin objavila je ovaj mjesec parove četvrtfinala World Grand-Prixa u kojem će se nakon pobjede u prvom krugu naći i naš Mirko Filipović. Podsjetimo, Cro Cop je pobjedom u Saitama Areni protiv Korejca Hyun Man Myunga krenuo po titulu koja se dijeli na Staru godinu kada su na rasporedu polufinala i finale.

No prvo će se osam boraca naći u četvrtfinalu dva dana ranije, u četvrtak 29. prosinca. Cro Cop protiv Wanderleija Silve definitivno je najzvučniji par kojeg je organizator morao spojiti nakon što je Mirko izazvao svog legendarnog protivnika Silvu u ringu pred cijelom dvoranom. Bit će to njihov treći obračun nakon remija 2002. i onog brutalnog nokauta 2006. godine u Prideu, jedne od najvećih pobjede u karijeri hrvatskog borca.

Wanderlei Silva upao je u Rizin World GP putem pozivnice i bit će to njegov prvi MMA meč nakon 2013. kada je u UFC-u slavio protiv Briana Stanna, baš u Saitami. Ove je godine potpisao za Bellator u kojem će moći boriti tek sljedeće godine kad mu istekne trogodišnja suspenzija koju je u SAD-u dobio zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Sumo borac ili ''čovjek koji je pobijedio Fedora''

Pobjednik ovog mitskog obračuna dva dana kasnije ide na pobjednika para Kaido ''Baruto'' Hoovelson - Tsuyoshi Kosaka. Velikog Estonca vidjeli smo u prvom krugu kada je pobijedio japansku legendu Kazuyukija Fujitu. Baruto je zastrašujuća pojava u ringu, baš kao i svi sumo borci. Njegova masa od preko 150 kilograma može biti potencijalno opasna za sve borce ukoliko se nađu ispod njega na tlu. Debitirao je prošle godine u Rizinu, a može se pohvaliti vrijednom pobjedom protiv bivše K-1 legende Petera Aertsa.

Tsuyoshi Kosaka je pak čovjek koji je jedini pobijedio legendarnog Fedora Emelianenka do ona njegova tri uzastopna poraza u Strikeforceu. Bilo je to daleke 2000. godine, a 16 godina kasnije nakon ozljede Jiříja Procházke naknadno je stigao na popis četvrtfinala Rizinova GP-a.

Bivši privremeni UFC prvak pojačao konkurenciju

Baš kao i Shane Carwin, veliko pojačanje Rizina koji se vraća borbama nakon stanke od pet godina. Carwina se sjećamo kao privremenog teškaškog UFC prvaka. Nakon velike pobjede protiv Franka Mira izgubio je dva pokušaja za titulu, prvo protiv Brocka Lesnara, a onda i Juniora do Santosa 2011., što mu je ujedno bila i zadnja borba.

Njegove brojne ozljede zbog kojih je prekinuo karijeru očito su iza njega pa je prihvatio poziv iz Japana te je uz Cro Copa i Silvu definitivno najveća zvijezda Rizin World GP-a. Bit će zanimljivo vidjeti njegovu borbu s iranskim hrvačem Amirom Aliakbarijem kojem se predviđa uspješna MMA karijera, a vidjeli smo u prvom krugu kada je pobijedio Joãoa Almeidu tehničkim nokautom.

Posljednji par čine dvojica boraca koji su četvrtfinale također izborili pobjedama u rujnu. Dosad neporaženi Rus Valentin Moldavsky borit će se protiv sjajnog Poljaka Szymona Bajora.

U Saitama Super Areni gledat ćemo dvije runde po pet minuta u četvrtfinalnim i polufinalnim borbama dva dana kasnije, dok će finalna borba imati tri runde. U slučaju neodlučenog ishoda borci će imati i odlučujuću dodatnu rundu. Podsjećamo da težinskih kategorija nema.

Parovi četvrtfinala Rizin Grand Prixa (29. prosinca):

Cro Cop – Wanderlei Silva

''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Shane Carwin – Amir Aliakbari

Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

Parovi polufinala (31. prosinca)

Cro Cop – Wanderlei Silva / ''Baruto'' – Tsuyoshi Kosaka

Shane Carwin – Amir Aliakbari / Valentin Moldavsky – Szymon Bajor

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider