FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pogledajte borbe

Pula se zarazila MMA groznicom, Hrvatska liga dobila prve četvrtfinaliste!

Treća sezona Hrvatske MMA lige nije mogla bolje započeti, četiri tisuće gledatelja učinili su dvoranu Mate Parlov ispunjenom do zadnjeg mjesta. Za mlade borce željne dokazivanja nema boljeg dekora od toga.

Večer su vatreno otvorili Trojanac Milan Aščerić i Sebastijan Emini (UFK Novi Zagreb) pruživši sjajnu borbu u kojoj se Emini pokazao nadmoćnijim i završio tu priču gušenjem trokutom. Sudeći po prvom nastupu dečka iz Novog Zagreba, bit će zanimljivo pratiti što će pokazati u četvrtfinalu koje je zasluženo izborio.

U drugoj borbi lake kategorije pulska publika imala je priliku vidjeti majstorstvo jednog od zagrebačkih miljenika – prvaka 2012. sezone Marka Burušića. Iako je Erhan Ameti (Prime Poreč) ušao u borbu sa samopouzdanim stavom, Burušiću je trebala ravno minuta da Ametija riješi armbarom.

Laku katgoriju zatvorio je revaš Olivera Sudca I Ivana Vladimira. Sudac je bio vidno 'nabrijan', ali dečko iz Metkovića je još jednom pokazao da je talent u nastanku – točno minuta i 33 sekunde su Vladimiru bile potrebne da Sudca eliminira polugom na nozi. Zahvat koji je zasluženo ponio nagradu submissiona večeri.

Okršaj dečka iz Pule Tončija Peruška i Saše Božića došao je do treće runde. Božić je iznenadio, pružao žilav otpor i pokazao kako ga nimalo ne smeta što cijela dvorana skandira 'Peruško, Peruško'. Trojanac je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

U prvoj borbi srednje kategorije Matej Jurin je još jednom pokazao da je neuništiv. S druge strane je naišao na Balda Peraka (UFC Gladiator) koji je pružio sjajnu borbu. U ovom meču koji je proglašen borbom večeri, nemilosrdni udarci su se izmjenjivali na sve strane. Na kraju je jednoglasnom odlukom sudaca slavio Jurin.

U borbi između Josipa Perice (Ban Team) i Antonija Bičanića, gušenjem trokutom slavio je jedini teolog među MMA borcima – Josip Perica. Spektakl slobodne borbe u Puli zatvorili su mladi Milan Vinčić iz Vinkovaca i dubrovački gladijator Kristijan Perak. Iskustvo Kristijana bilo je odmah vidljivo, a Vinčiću treba priznati hrabrost jer ne staje baš svatko ispred mlađeg Peraka u kavez. Nakon tri minute slavio je Perak tehničkim nokautom.

Raskošnom predstavom slobodne borbe u Puli završio je prvi event osmine finala Hrvatske MMA lige, slijedi nam kraća pauza. Sve one željne brze doze adrenalina, veselit će vijest o drugom eventu Europske MMA lige koji će se održati u subotu, 1. ožujka, u zagrebačkoj Ciboni.

Službeni rezultati osmine finala Hrvatske MMA lige:

1) Sebastijan Emini, 2R, 3:59, gušenje
2) Marko Burušić, 1R, 1:01, poluga na ruci
3) Ivan Vladimir, 1:33, poluga na nozi
4) Tonči Peruško, 3R, 5:00, odluka sudaca
5) Matej Jurin, 3R, 5:00, odluka sudaca
6) Josip Perica, 1R, 4:13, gušenje
7) Kristijan Perak, 3:26, TKO
Revijalne borbe:
1) Mislav Major, 1R, 1:11, poluga na ruci
2) Luka Purkert, 1R, 2:27, gušenje
3) Ivan Bilić, 1R, 2:55, predaja
4) Josip Matković, 2R, 3:00, odluka sudaca

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider