FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Žestoki trojac

Priča iz zagrebačke Dubrave: Ban zna kako se stvaraju prvaci!

Ban (dream) team ima čak trojicu u finalu Hrvatske MMA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bernard Ban legenda je borilačkog svijeta. Rođen je 1961. u Zagrebu, a borilačkim sportovima se počeo baviti još 1974. godine. Ovaj svestrani hrvač bio je višestruki prvak bivše Jugoslavije u grčko-rimskom i slobodnom stilu, a kasnije i prvak Hrvatske. Kao reprezentativac bivše države sudjelovao je na tri svjetska i tri europska prvenstva. Prvi značajniji rezultat ostvario je 1981. u Kanadi kada je osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Može se pohvaliti i sudjelovanjem na Olimpijskim igrama u Seulu.

No, kada pričate s Banom, ništa od toga nećete saznati. Iako djeluje ponosno i gordo, nikada se nije hvalio svojim sportskim podvizima. Ono o čemu voli pričati su njegovi dečki. Dečki iz Dubrave. Dečki koje svaki dan spartanski trenira. Filip Pejić, Antonio Mijatović i Matej Batinić dio su njegovog Ban (dream) team-a. Sva trojica su se plasirali u finale Hrvatske MMA lige, svaki u svojoj kategoriji. U ove dvije sezone MMA lige niti jednom klubu to nije uspjelo, Banu jest.

U zagrebačkoj Dubravi često nije bilo lako odrastati, mnogima su tučnjave po kafanama uvijek bile draži izbor od udaranja u vreću i discipliniranog treniranja najzahtjevnijeg sporta današnjice. No, ne i Filipu Pejiću (21), na kojeg je Bernard Ban posebno ponosan.

"Filip je odrastao na ulici, bio je dijete ulice u pravom smislu te riječi. Ovaj sport ga je maknuo s te iste ulice. Shvatio je da živi za MMA. I potpuno mu se posvetio. Dugo nisam vidio nekoga tko tako srčano trenira i živi za borbu. Strašno je talentiran i napreduje nevjerojatno brzim koracima. Kada uđe u kavez iz njega pršti energija. U Filipa vjerujem 150 posto", izjavio je Bernard Ban.

Drugi Banov pulen, Matej Batinić (21) nezaustavljivi je MMA “stroj“ koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nanizao čak 11 pobjeda i samo jedan poraz.

"Matej je čista suprotnost Filipu. Na trećoj je godini Agronomskog fakulteta u Zagrebu i ponosni smo što ispite daje redovito. Nekad zna učiti do tri ujutro, ali ujutro dođe na trening. Strašno je fokusiran, spreman na žrtvu. Takvo što se rijetko viđa u tako mladog čovjeka. Osim nastupa na Hrvatskoj MMA ligi, borio se i na FFC-u i pobjeđivao. Pejić je naglo eksplodirao, a Matej ide svojom dobro utabanom linijom. Nevjerojatno je hladnokrvan, zna se dogoditi da čak zaspi prije borbe. Zamislite, druge borce puca adrenalin, a on zaspe! Njemu je odlazak u kavez kao odlazak u dućan. Zahvalan sam što ga imam u timu", ispričao je Ban.

Treći član Ban team-a talentirani je Antonio Mijatović (21) za kojeg Ban tvrdi da je najemotivniji u klubu.

"Mijatović strašno emotivno reagira, kontrola emocija snažno ovisi o njegovom raspoloženju. Impulzivan je, ide u krajnosti, kod njega je sve crno-bijelo. Posjeduje srčani temperament koji ga gura naprijed. Nevjerojatno je talentiran, odskače do vrha. Kada nauči obuzdati vlastite emocije, bit će svjetska klasa", izjavio je Bernard Ban.

Ritam MMA treninga je ubitačan, pa Ban kaže da često ima osjećaj kao da žive u dvorani. Momci poštuju njegov autoritet, ali ističe kako su prijatelji i ne osjeća generacijski jaz. U šali kaže kako ga pomlađuju te da voli slušati njihove fakinske priče. Ta jaka povezanost s trenerom vidljiva je nakon svake njihove pobjede u MMA ligi, uvijek se nakon borbe trči Banu u zagrljaj. Emotivno, srčano i timski, baš onako muški.

Na pitanje kako postiže takvu bliskost s njima, odgovara: "U dvorani smo jako često i puno, zaista puno razgovaramo. Nije sve samo u udaranju!", zaključio je Ban.

Još malo i čeka nas veliko finale Hrvatske MMA lige koje će se održati 2. studenog u dvorani Dražena Petrovića s početkom u 21.00 sat.

Vrhunac MMA lige donosi adrenalinski spektakl finalnih okršaja u pet težinskih kategorija gdje ćemo napokon znati tko je najbolji u hrvatskom MMA kavezu te borbe za treće mjesto Hrvatske MMA lige. 20 boraca, 10 borbi, jedan kavez.
Prijenos UŽIVO je na Oyo.hr i Novoj TV. Očekuju vas seksi ring-djevojke, vrhunski borci i tona testosterona.

Potražite ulaznice već od 75 kuna
na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Cibone na dan eventa.
Osjeti adrenalin! Znamo da želiš biti tamo. Neka igre MMA lige počnu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider